Kecskesajt- és szilvasaláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kecskesajt- és szilvasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A salátához:
20 dkg szeletelt kecskesajt
6 db piros, félbevágott szilva
1 kisebb vékonyra szeletelt bagett
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 dkg endívia
5 dkg zsenge céklalevél
2 és fél dkg petrezselyemzöld
4 dkg pirított mandula
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Az öntethez:
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
1 teáskanál dijoni mustár
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a felső állású grillsütőt közepes, magas hőmérsékletűre.

2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt közepes, magas hőmérsékletűre.

3. Az öntet készítéséhez keverjük össze a balzsamecetet, a mézet és a mustárt egy kisebb tálban. Fokozatosan keverjük hozzá az olajat és ízesítsük sóval, borssal.

4. A saláta készítéséhez tegyük a kenyérszeleteket egy sütőlapra és locsoljuk meg olajjal. A felső állású grill alatt süssük aranybarnára és ropogósra, oldalanként 1-2 perc alatt.

5. Locsoljuk meg a szilvát a maradék olajjal, és süssük a grillen. Amíg megpuhul és sötét csíkok sülnek rá, oldalanként 2-3 percig.

6. Tegyük a sajtszeleteket a kenyérszeletekre és grillezzük őket a felső állású grill alatt, amíg a sajt elkezd megolvadni (1-2 perc).

7. Keverjük össze a szilvát, a fodros endíviát, a céklalevelet, a petrezselymet és a mandulát egy salátástálban. Öntsük rá az öntetet és forgassuk össze vele.

Azonnal tálaljuk, a tetején elosztva a kecskesajtos pirítósokat.

Ezt az elegáns és ízletes salátát előételként tálaljuk.
Kecskesajt- és szilvasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1426 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Kecskesajt- és szilvasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
cikkek