Babos vegabaurgerek



Elkészítés:
1. A hamburgerek készítéséhez robotgépben keverjük össze a tojást és a babkeveréket darabos pasztává. Tegyük át egy közepes tálba, adjuk hozzá a cukkinit, a sárgarépát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a citromot és a kenyérmorzsát, majd keverjük össze alaposan. Formáljunk belőle 4 egyforma méretű hamburgert. Szórjuk meg őket liszttel, fedjük le és tegyük a hűtőbe 30 percre.
2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt magas hőfokúra, és egy sütőlemezt közepesen magas hőmérsékletűre.
3. Grillezzük a kaliforniai paprikát, amíg a bőre felhólyagosodik és megfeketedik. Tegyük át egy közepes tálba, fedjük le celofánnal és tegyük félre, hogy kissé kihűljön. Hámozzuk meg és magozzuk ki a paprikákat, majd szeleteljük fel őket hosszában.
4. Kenjük meg kevés olajjal a sütőlapot, és grillezzük a burgereket, amíg aranybarnára pirulnak és átsülnek, oldalanként 4-5 percig.
5. Kissé pirítsuk meg a zsemléket.
6. A zsemlék alját kenjük meg a majonézzel. Pakoljuk rá a spenótot és a lila-hagymát. Erre helyezzük a burgereket és a kaliforniai paprikát. Borítsuk rájuk a tetejüket és tálaljuk őket melegen.
Majonéz

1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amíg a keverék teljesen felveszi.
2. A többi olajat vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá, miközben verjük, míg sűrű és krémes lesz. Sóval és borssal ízesítsük.
3. Légmentesen lezárható tartóban, a hűtőszekrényben 2-3 napon át tárolhatjuk.