Babos vegabaurgerek

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A burgerekhez:
2 db gyalult cukkini
40 dkg konzerv, különböző színű bab
1 teáskanál frissen préselt/facsart citromlé
¼ csésze darabolt bazsalikomlevél
1 teáskanál szárított rozmaring
1 szál gyalult sárgarépa
1 db kissé felvert tojás
3 dkg sima liszt
A sütéshez és a tálaláshoz:
1 fej karikára vágott lilahagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
másfél csésze zsenge spenót
12 dkg otthon készített majonéz
vagy
12 dkg készen vásárolt majonéz

Elkészítés:

1. A hamburgerek készítéséhez robotgépben keverjük össze a tojást és a babkeveréket darabos pasztává. Tegyük át egy közepes tálba, adjuk hozzá a cukkinit, a sárgarépát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a citromot és a kenyérmorzsát, majd keverjük össze alaposan. Formáljunk belőle 4 egyforma méretű hamburgert. Szórjuk meg őket liszttel, fedjük le és tegyük a hűtőbe 30 percre.

2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt magas hőfokúra, és egy sütőlemezt közepesen magas hőmérsékletűre.

3. Grillezzük a kaliforniai paprikát, amíg a bőre felhólyagosodik és megfeketedik. Tegyük át egy közepes tálba, fedjük le celofánnal és tegyük félre, hogy kissé kihűljön. Hámozzuk meg és magozzuk ki a paprikákat, majd szeleteljük fel őket hosszában.

4. Kenjük meg kevés olajjal a sütőlapot, és grillezzük a burgereket, amíg aranybarnára pirulnak és átsülnek, oldalanként 4-5 percig.

5. Kissé pirítsuk meg a zsemléket.

6. A zsemlék alját kenjük meg a majonézzel. Pakoljuk rá a spenótot és a lila-hagymát. Erre helyezzük a burgereket és a kaliforniai paprikát. Borítsuk rájuk a tetejüket és tálaljuk őket melegen.

Ha négyféle babos konzerv nem kapható, használhatunk vörös vesebabot vagy másféle babot.
Ha idő szűkében vagyunk, használjunk konzerv vagy üveges grillezett kaliforniai paprikát, ahelyett, hogy magunk készítenénk el.

Majonéz

Majonéz
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amíg a keverék teljesen felveszi.

2. A többi olajat vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá, miközben verjük, míg sűrű és krémes lesz. Sóval és borssal ízesítsük.

3. Légmentesen lezárható tartóban, a hűtőszekrényben 2-3 napon át tárolhatjuk.

Babos vegabaurgerek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1249 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Babos vegabaurgerek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
google+