Zöldcitromos ráksatay

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Zöldcitromos ráksatay
Adag: 8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
48 db rák
igény szerint zöldcitromlé
12 db konzerv cukornád

Elkészítés:

1. A konzerv cukornádakat 5 mm vastagra és 10 cm hosszúságúra vágjuk.

2. Meghámozzuk a rákokat.

3. Két rákot szúrunk mindegyik cukornád pálcára. Lehet, hogy kissé be kell vágnunk a rákot, hogy rászúrhassuk.

4. Vékonyan bekenjük zöldcitromlével, és enyhén olajos faszenes grill-lapon minden oldalát 2-3 percig sütjük, amíg teljesen átsül.

Ezzel a módszerrel a legtöbb rákfaj könnyen elkészíthető: 1. A rák ollóit kicsavarjuk. Hüvelykukkunkkal a kemény felső páncél alá nyúlunk és felemeljük. A krémes, barna húst kikaparjuk és félretesszük. A páncélt alaposan megmossuk és megszárítjuk. 2. A hasán lévő puha tasakot kidobjuk, a szürke kopoltyúkat eltávolítjuk. A maradék barna húst kikaparjuk. 3. A rákot hosszában elfelezzük, a fehér húst teáskanállal kikaparjuk.
Zöldcitromos ráksatay
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1638 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Zöldcitromos ráksatay
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
ételfotó