Gazpacho tortillachipsszel



Elkészítés:
1. A paradicsomot keresztirányban megvágjuk, 30 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük, a héját lehúzzuk. Négyfelé vágjuk, a magokat eltávolítjuk.
2. A gazpacho valamennyi hozzávalóját (köztük az összevágott kaliforniai paprikát és chilit) egy nagy tálban összekeverjük, majd adagonként turmixgépben pépesítjük. Tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk. Letakarjuk, s 120 percig, vagy ha több időnk van, egy éjszakán át hűtjük.
3. Tálalás előtt kimagozzuk és meghámozzuk az avokádót, kockákra vágjuk, lime-lével meglocsoljuk. A levest tányérokba vagy csészékbe kanalazzuk, tejföllel, avokádóval, korianderrel, frissen őrölt fekete borssal díszítjük. A tortillachipszet külön kínáljuk.