Kenyérszósz

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kenyérszósz
Adag: 1 adag (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 gerezd fokhagyma
17 és fél dkg friss kenyérmorzsa
4 és fél dl tej
1 fej negyedekre vágott hagyma
5 dkg vaj
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A negyedekre vágott hagymát és a fokhagymát 1 babérlevéllel serpenyőbe rakjuk, és felöntjük a tejjel. A tűzhely legalacsonyabb hőfokán 15 percig főzzük.

2. A tűzről félrehúzzuk, a hagymát, fokhagymát, babérlevelet kidobjuk.

3. A tejbe szórjuk a frissen reszelt kenyérmorzsát, hozzáadjuk a vajat, a főzőtejszínt. Sózzuk, borsozzuk, a maradék babérlevéllel díszítjük.

Nemcsak frissen jó, úgy is nagyon finom lesz, ha 2 napig hűtőszekrényben tároljuk mielőtt tálalnánk.
Kenyérszósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3095 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Kenyérszósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
twitter