Író bajor módra őszibaracköntettel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Író bajor módra őszibaracköntettel
Adag: 1 kuglófforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg konzerv, darabolt őszibarack
7 és fél dl író
másfél dl tejszín
2 kávéskanál kukoricaliszt
1 kávéskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál zselatinpor
7 dkg porcukor
A díszítéshez:
igény szerint citromhéj

Elkészítés:

1. Egy teflon bevonatú lábosban elkeverünk 3,5 dl írót a cukorral, majd egyenletesen rászórjuk a zselatint, és 5 percig állni hagyjuk, hogy kissé megpuhuljon.

2. Közepes hőfokon, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a citromlét, a reszelt citromhéjat és a maradék írót.

3. Lefedjük, hűtőszekrénybe tesszük, időnként megkeverjük. Kb. 45 perc kell, hogy annyira megdermedjen, hogy hideg tányérra cseppentve már ne fusson szét.

4. Kis tálban kemény habbá verjük a tejszínt.

5. Elektromos habverővel egy nagy tálban kb. 30 másodperc alatt habosra verjük a behűtött citromos-írós keveréket.

6. Hozzáadjuk a tejszínhabot, 30 másodpercig verjük a géppel, amíg egészen sima, krémszerű lesz.

7. A keveréket egy 1,5 literes formába öntjük, és lefedve kb. 120 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy megalvadjon.

8. Közben elkészítjük az őszibaracköntetet: egy kis tálba csepegtetjük az őszibarack szirupját, belekeverjük a kukoricalisztet, és állandóan kevergetve, közepes tűzön besűrítjük, felforraljuk, ha felforrt, még 1 percig főzzük. Óvatosan belekeverjük a barackdarabokat, s ha kihűlt, lefedve hűtőszekrénybe tesszük.

9. Az édességet hűtött tálra borítjuk, a tetejét őszibarackcikkekkel díszítjük, rámerjük az öntetet, vékonyra gyalult citromhéjjal meghintjük (ez utóbbi kiemeli a desszert enyhe citromízét), végül körberakjuk őszibarackcikkekkel.

Író bajor módra őszibaracköntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1519 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Író bajor módra őszibaracköntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
ételfotó