Fehér csokoládé krém

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fehér csokoládé krém
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg durvára tört fehér csokoládé
10 dl tej

Elkészítés:

1. Egy nagy teflonbevonatú lábosban összekeverjük a cukrot a kukoricaliszttel, majd lassan belekeverjük a tejet, és simára eldolgozzuk.

2. Lassú tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk, besűrítjük; a forrástól számítva még 1 percig főzzük, aztán levesszük a lábost a tűzről.

3. Egy csészében felverjük a tojássárgákat, és belekeverünk 1,5 deciliternyit a forró tejes keverékből, aztán az egészet fokozatosan visszatöltjük a tejbe, s közben gyorsan keverjük, nehogy összefusson.

4. Állandóan kevergetve lassú tűzön annyira besűrítjük, hogy a massza jól tapadjon a fakanálra.

5. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tört fehér csokoládét. Hogy a hűlés közbeni bőrösödést megakadályozzuk, tegyünk a krém felszínére megnedvesített zsírpapírt.

Tálalhatjuk poharakban desszertként, tejszínhabbal, gyümölccsel díszítve, de torták töltelékeként is használhatjuk. Különösen azoknak ajánljuk, akik a vajas tortakrémeket nem szeretik.
Fehér csokoládé krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5263 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Fehér csokoládé krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
hírlevél