Vajassütemény karácsonyra



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a fahéjat, sót. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk. Belekeverjük a cukrot, kávét. Cipóvá formáljuk, átgyúrjuk.
3. A tésztából diónyi golyókat formálunk, az összetört mogyoróba forgatjuk. A tésztagolyókat kissé lelapítjuk, az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. A félretett cukorral megszórjuk, és 20-25 percig sütjük, amíg a teteje kissé megbarnul. A sütőlemezen hagyjuk, amíg kissé megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.