Karácsonyi cseresznyés süti

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karácsonyi cseresznyés süti
Adag: 2 tepsi (35 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg durvára vágott dió
15 dkg kimagozott, finomra vágott datolya
16 szem félbevágott cseresznye
dl whisky
2 db tojás
15 dkg barna cukor
12 és fél dkg lágy vaj
1 csipet
½ teáskanál szódabikarbóna
22 és fél dkg univerzális liszt
vagy
22 és fél dkg fehér liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, sót.

3. Egy másik tálban a vajat barna cukorral, kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Állandóan kevergetve egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a száraz adalékot, datolyát, diót, mazsolát, whiskey-t.

4. A tésztából teáskanálnyi halmokat az előkészített sütőlemezekre pottyantunk, egymástól 5 cm-re. A tészták tetejére fél cseresznyét teszünk, és 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Karácsonyi cseresznyés süti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1522 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Karácsonyi cseresznyés süti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
recept beküldése