Karácsonyi gyűrűk

Adag: 2 tepsi (24 gyűrűforma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál finomra reszelt narancshéj
1 db szétválasztott tojás
6 evőkanál kristálycukor
12 és fél dkg lágy vaj
1 csipet
20 dkg fehér liszt
vagy
A díszítéshez:
3 szem finomra vágott kandírozott cseresznye
3 szem zöld, finomra vágott kandírozott cseresznye
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót.

3. Egy másik tálban a vajat 4 evőkanál cukorral, kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot, narancshéjat.

4. Evőkanálnyi tésztából 15 cm-es hengert sodrunk. A végeket egymáshoz nyomva gyűrűt formálunk. Az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Tojásfehérjével megkenjük, a maradék cukorral megszórjuk, kandírozott cseresznyével díszítjük, és 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.

5. A sütőlemezen hagyjuk, amíg kissé megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Karácsonyi gyűrűk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1187 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Karácsonyi gyűrűk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
lexikon