Karácsonyfa-sütemény

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karácsonyfa-sütemény
Adag: 2 tepsi (20-24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csokoládémázhoz:
5 dkg keserű csokoládéchips
1 evőkanál vaj
2 evőkanál víz
2 teáskanál aranyszirup
vagy
2 teáskanál kukoricaszirup
A díszítéshez:
ízlés szerint színes szórócukor
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj
A vajas süteményhez:
1 csipet
9 dkg lágy vaj
1 db felvert tojássárgája
¼ teáskanál mandulaaroma
2 evőkanál tejszín
vagy
15 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. A vajas süteményhez előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót.

3. Egy másik tálban a vajat, cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, tovább keverjük. Belekeverjük a tejszínt, mandulakivonatot, száraz adalékot. Sima tésztává gyúrjuk.

4. A tésztát a kekszkinyomóba töltjük. A kinyomó mintái közül válasszunk karácsonyfa formájú betétet, rögzítsük. Az előkészített sütőlemezekre egymástól 1 cm távolságra nyomjuk ki a tésztát, és 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük. Néhány percig hagyjuk a sütőlemezen, amíg kissé megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

5. A csokoládémázhoz egy serpenyőben alacsony hőfokon a cukrot, vizet, vajat, kukoricaszirupot folyóssá melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A tűzről levéve belekeverjük a csokoládéchipset.

6. A serpenyőt ismét a tűzhelyre rakjuk, a mázat addig keverjük, amíg a chips felolvad. A sütemény felét a csokimázba mártjuk és megszórjuk színes dekorációs cukorkával. A süteményt 30 percig pihentetjük, amíg a máz megszárad.

Karácsonyfa-sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1487 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Karácsonyfa-sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
pinterest