Málnás tortácska



Elkészítés:
1. A málnát mixerben pépesítjük, tálba öntjük. Hozzákeverjük a porcukrot, a likőrt, a citromlevet, a citromhéjat, a ricottát és a joghurtot.
2. A zselatint kis edényben hideg vízbe áztatjuk, majd alacsony hőfokon addig keverjük, amíg feloldódik. A málnás keverékhez keverjük, hűtőszekrénybe rakjuk, amíg megszilárdul.
3. A tejszínt habbá verjük, a málnás keverékhez adjuk. A málnakrémet a kész tésztakosárkákba kanalazzuk, 2 egész málnával díszítjük. Egy órára hűtőszekrénybe rakjuk.
Tésztakosárka

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót.
2. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, disznózsírt és porhanyós tésztát készítünk.
3. Hozzáadjuk a jeges vizet, és lágy tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
4. 180 fokra előmelegítjük a sütőt (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
5. 12 tortácska sütőformát kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a tésztát 5 mm-re nyújtjuk, és a sütőforma átmérőjénél nagyobb köröket nyomunk ki belőle.
6. A tésztát a formákba simítjuk. A választott töltelékkel megtöltjük, sütőlemezre rakjuk, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tölthetjük krémmel, gyümölccsel, pudinggal, gyümölcshabbal, stb.