Málnás tortácska

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Málnás tortácska
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg ricotta sajt
25 dkg málna
2 és fél dl habbá vert tejszín
dl hideg víz
másfél evőkanál zselatin
2 és fél dl joghurt
1 db citrom leve és reszelt héja
10 dkg porcukor
1 és ¼ dl áfonyalikőr
vagy
1 és ¼ dl málnalikőr
A díszítéshez:
24 szem málna

Elkészítés:

1. A málnát mixerben pépesítjük, tálba öntjük. Hozzákeverjük a porcukrot, a likőrt, a citromlevet, a citromhéjat, a ricottát és a joghurtot.

2. A zselatint kis edényben hideg vízbe áztatjuk, majd alacsony hőfokon addig keverjük, amíg feloldódik. A málnás keverékhez keverjük, hűtőszekrénybe rakjuk, amíg megszilárdul.

3. A tejszínt habbá verjük, a málnás keverékhez adjuk. A málnakrémet a kész tésztakosárkákba kanalazzuk, 2 egész málnával díszítjük. Egy órára hűtőszekrénybe rakjuk.

A tésztakosárkákat készen megvásárolhatjuk, vagy az alrecept szerint magunk is elkészíthetjük.

Tésztakosárka

Kép nélkül
18 dkg fehér liszt vagy
6 dkg vaj vagy
6 dkg zsír
1 evőkanál jéghideg víz
1 csipet

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót.

2. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, disznózsírt és porhanyós tésztát készítünk.

3. Hozzáadjuk a jeges vizet, és lágy tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

4. 180 fokra előmelegítjük a sütőt (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

5. 12 tortácska sütőformát kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a tésztát 5 mm-re nyújtjuk, és a sütőforma átmérőjénél nagyobb köröket nyomunk ki belőle.

6. A tésztát a formákba simítjuk. A választott töltelékkel megtöltjük, sütőlemezre rakjuk, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tölthetjük krémmel, gyümölccsel, pudinggal, gyümölcshabbal, stb.

Málnás tortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1375 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Málnás tortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
tippek, fortélyok