Kakaókrém
Desszertek | Kakaókrém receptek
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag (4 főre)
Elkészítés:
1. A tejet felforraljuk, majd langyosra hűtjük.
2. A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és tovább keverjük, amíg sima és csomómentes lesz.
3. Apránként felengedjük a langyos tejjel.
4. Lassú tűzön állandóan kevergetve besűrítjük. Ezt a műveletet elvégezhetjük gőz fölött is.
Kihűtjük az elkészült krémet, közben időnként megkeverjük hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
Használhatjuk torták, sütemények töltéséhez, de tejszínhabbal, gyümölcsökkel gyors poharas desszertként is tálalhatjuk.