Gascogne-i leveles tészta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 90 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Gascogne-i leveles tészta
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vaj
2 és fél dl víz
100 dkg liszt
1 csipet
3 db tojás

Elkészítés:

1. A tojásból, vízből, a sóból és a lisztből elkészítjük a tésztát, beolajozott fóliába csavarjuk, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

2. Másnap a tésztát ugyanúgy, mint a rétestésztát, kézzel kihúzva kinyújtjuk egy abrosszal leterített asztalon (1. kép).

3. A hajszálvékony tésztát folyékony vajjal beecseteljük és cukorral megszórjuk (2. kép).

4. Egy késsel kiegyengetjük a széleket az asztal pereme mentén (3. kép).

5. Az abrosz segítségével a tésztát hosszában kétszer összehajtjuk, hogy három réteget kapjunk (4. kép).

6. Minden hajtás felületét ugyancsak bekenjük vajjal és megcukrozzuk (5. kép).

7. A hosszában hajtogatott tésztát egyszer keresztben is összehajtjuk, négy négyzetes darabra vágjuk (6. kép).

8. Egy négyzetet jól kivajazott kerek gyümölcstortaformába helyezünk (7. kép).

9. Tetszés szerinti gyümölccsel megtöltjük (pl. alma, szilva) (8. és 9. kép).

10. A második négyzettel úgy fedjük be, hogy a sarkai csillagformában keresztezzék egymást (10. kép).

Gascogne-i leveles tészta Gascogne-i leveles tészta Gascogne-i leveles tészta Gascogne-i leveles tészta Gascogne-i leveles tészta Gascogne-i leveles tészta Gascogne-i leveles tészta Gascogne-i leveles tészta Gascogne-i leveles tészta Gascogne-i leveles tészta
Gascogne-i leveles tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2084 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Gascogne-i leveles tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
facebook