Gascogne-i leveles tészta



Elkészítés:
1. A tojásból, vízből, a sóból és a lisztből elkészítjük a tésztát, beolajozott fóliába csavarjuk, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
2. Másnap a tésztát ugyanúgy, mint a rétestésztát, kézzel kihúzva kinyújtjuk egy abrosszal leterített asztalon (1. kép).
3. A hajszálvékony tésztát folyékony vajjal beecseteljük és cukorral megszórjuk (2. kép).
4. Egy késsel kiegyengetjük a széleket az asztal pereme mentén (3. kép).
5. Az abrosz segítségével a tésztát hosszában kétszer összehajtjuk, hogy három réteget kapjunk (4. kép).
6. Minden hajtás felületét ugyancsak bekenjük vajjal és megcukrozzuk (5. kép).
7. A hosszában hajtogatott tésztát egyszer keresztben is összehajtjuk, négy négyzetes darabra vágjuk (6. kép).
8. Egy négyzetet jól kivajazott kerek gyümölcstortaformába helyezünk (7. kép).
9. Tetszés szerinti gyümölccsel megtöltjük (pl. alma, szilva) (8. és 9. kép).
10. A második négyzettel úgy fedjük be, hogy a sarkai csillagformában keresztezzék egymást (10. kép).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |