Cseresznyés felfújt

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cseresznyés felfújt
Adag: 4-6 főre (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tetejére:
2 evőkanál cseresznyepálinka
22 és fél dkg porcukor
néhány szem összevágott kandírozott cseresznye
A töltelékhez:
6 és ¼ dl tejszín
2 evőkanál cseresznyepálinka

Elkészítés:

1. A készen vásárolt képviselőfánkot éles késsel a közepén bevágjuk, de a két felet nem választjuk el egymástól.

2. A krémes töltelékhez a tejszínt, cukrot, cseresznyepálinkát kemény habbá verjük. A bevonóhoz egy tálban összekeverjük a porcukrot, cseresznyepálinkát.

3. A krémet habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 5 mm átmérőjű sima csövet rakunk, és a krémet a kettévágott fánk felébe nyomjuk.

4. A tetejével beborítjuk, a bevonóval leöntjük és cseresznyével díszítjük. 15 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

Képviselőfánk

Kép nélkül
2 evőkanál porcukor
A tésztához::
20 dkg liszt
5 db tojás
10 dkg vaj
1 csipet
A vaníliakrémhez::
6 dl tej
10 dkg liszt
5 db tojás

1. A vajat és a sót 2 dl forró vízbe tesszük, felforraljuk. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a lisztet, addig főzzük, amíg a massza elválik az edény falától (2-3 perc). A tűzről levéve, amíg forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól elkeverjük.

2. Vajjal kikent, lisztezett sütőtepsire, egymástól kellő távolságban, 12 halmot rakunk. Jó melegre előmelegített sütőben a fánkokat 25-30 perc alatt megsütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik! Ha nem sül elég ropogósra a tészta, rövidesen ellágyul.

A tésztákat kivesszük, az alját mindegyiknek félig levágjuk, hogy a gőz távozni tudjon a tészta belsejéből, hagyjuk kihűlni.

3. Közben elkészítjük a krémet. A tojásfehérjéket habüstben a cukor kétharmadával gőz felett keményre verjük, majd félretesszük. A tej háromnegyed részét forrni tesszük a vaníliás cukorral.

A tojások sárgáját elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel, a liszttel, hozzáadjuk a forró tejet, folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg a lábas aljától elválik. Levéve a tűzről, könnyedén, részletekben hozzáadagoljuk a tojáshabot. Ha kihűlt a tészta, belsejét - ami kevés, hártyaszerű tészta - kiszedjük, és az üreget a vaníliakrémmel megtöltjük. Tetejét a vaníliás cukorral elkevert porcukorral meghintjük.

Cseresznyés felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1659 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Cseresznyés felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
most van szezonja