Hajdinás keksz

Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg hajdinaliszt
6 dkg finomra aprított fehér csokoládé
6 dkg finomra aprított étcsokoládé
2 evőkanál tej
3 db tojás
10 dkg barna cukor
9 dkg lágy vaj
1 evőkanál őrölt mandula
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál csökkentett cukortartalmú kakaópor
vagy
10 dkg finomliszt
½ teáskanál rumaroma
vagy
½ teáskanál vaníliaesszencia

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két darab 12 mélyedéses muffinsütőt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a hajdinalisztet, kakaót, sütőport, sót. Belekeverjük a mandulát.

3. Egy másik tálban a vajat, barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Belekeverjük a tojásokat, tejet, vaníliakivonatot, tovább keverjük. Hozzákeverjük a száraz adalékot és az étcsokoládét.

4. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 1 cm átmérőjű sima csövet rakunk. Az előkészített mélyedésekbe adagnyi tésztát nyomunk.

5. 20-25 perc alatt megsütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. A süteményt 3 percig hagyjuk a muffinsütőben. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

6. A fehér csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk. A lágy csokoládét nejlonzacskóba töltjük, a zacskó sarkát egy picit levágjuk. A süteményeket bevonalkázzuk. 30 percig, amíg a csokoládé megszilárdul, hagyjuk a rácson.

Hajdinás keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1916 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Hajdinás keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
cikkek