Zöldségpakora

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségpakora
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg friss spárga
18 dkg padlizsán
14 dkg édesburgonya
20 dkg karfiol
2 és fél dl víz
1 adag raita
1 db finomra vágott piros chilipaprika
½ teáskanál frissen őrölt koriander
1 teáskanál cayenne-bors
½ teáskanál frissen őrölt kurkuma
4 dkg szójaliszt
4 dkg búzaliszt
A kisütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A csicseriborsó- és a sütőporral kevert búza- és szójalisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk az őrölt kurkumát, a cayenne-borsot, az őrölt koriandert, a chilit és a sót. Fokozatosan hozzáöntjük a hideg vizet, amíg híg tésztát kapunk. 15 percre félretesszük. A sütőt alacsony lángon 120 °C-ra előmelegítjük.

2. Közben a karfiolt kis rózsákra szedjük. Az édesburgonyát és a padlizsánt 5 mm vékony szeletekre és a spárgát 6 cm hosszú darabokra vágjuk.

3. A wokot egyharmadáig feltöltjük olajjal, és 170 °C-ra felhevítjük, vagy olyan hőmérsékletűre, amelyben az olajba ejtett kenyérkocka 20 másodperc alatt megpirul. A zöldségeket a híg tésztába mártjuk, majd kis adagokban 1-2 perc alatt világos aranybarnára sütjük. Szedőkanállal kiemeljük, és összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük. Melegen tartjuk a sütőben, amíg az összes zöldség kisül. Raitával vagy natúr joghurttal tálaljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Uborkás raita

Uborkás raita
2 db hámozott, kimagozott kígyóuborka
2.5 dl joghurt
0.5 teáskanál
0.5 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál mustármag
0.5 teáskanál frissen reszelt gyömbér

1. A meghámozott, kimagozott, apróra vágott libanoni uborkát és a sima joghurtot egy tálban simára keverjük.

2. Az őrölt rómaikömény- és a mustármagot egy kis serpenyőben, közepes lángon 1 percig pörköljük, vagy amíg illatozni kezdenek, és kissé megbarnulnak, majd hozzákeverjük a joghurtos keverékhez.

3. A gyömbérrel, sóval és az őrölt fekete borssal ízesítjük, ízlés szerint, és az egészet jól összekeverjük. Paprikával díszítjük. A hűtőbe téve, légmentesen lezárt üvegben 3 napig is eláll. Hidegen tálaljuk. Currys puffanccsal vagy samosával tálaljuk.

Zöldségpakora
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1992 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Zöldségpakora
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
lexikon