Thai sült tészta

Mee grob

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai sült tészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tisztított garnélarák
1 db vékonyra szeletelt csirkemellfilé
10 dkg cérnametélt
vagy
10 dkg rizstészta
1 fej darabolt vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
6 szál ferdén vékonyra karikázott újhagyma
8 db kígyóbab
4 db szárított shiitake gomba
30 dkg tisztított szójacsíra
10 dkg csíkokra vágott tofupuffancs
A díszítéshez:
igény szerint friss korianderzöld
A mártáshoz:
1 evőkanál édes chiliszósz
1 evőkanál szójaszósz
5 evőkanál kristálycukor
dl halszósz
dl ecet

Elkészítés:

1. A gombát leforrázzuk, és 20 percig ázni hagyjuk. Szárazra nyomkodjuk, a szárát kidobjuk, a fejét vékonyan felszeleteljük.

2. A wokot egyharmadáig megtöltjük olajjal, 180 °C-ra felforrósítjuk. A tésztát kis adagokban 5 másodpercig sütjük, amíg megduzzad, és ropogósra pirul.

3. A tofut több adagban az olajba tesszük, és 1 perc alatt ropogósra sütjük. Lecsepegtetjük, majd 2 evőkanál híján gondosan kimerjük a wokból az olajat.

4. A wokot nagyon forróra hevítjük. Beletesszük a fokhagymát és a hagymát, és keverés közben 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkét, a gombát, a ferdén feldarabolt kígyóbabot és az újhagyma felét. Állandó keverés mellett 2 percig sütjük, amíg a csirke csaknem megpuhul. Beletesszük a garnélát, és újabb 2 perc alatt rózsaszínűre pirítjuk.

5. Az összes mártáshoz való nyersanyagot összekeverjük, és a wokba öntjük. 2 percig kevergetjük, amíg a csirke és a garnéla megpuhul, és a mártás besűrűsödik.

6. Levesszük a lángról, és belekeverjük a tésztát, a tofut és a szójacsírát. Korianderzölddel és a maradék, karikára vágott újhagymával díszítjük.

A mee grobot egy szakács találta ki, aki egy, a bangkoki királyi palota közelében fekvő étteremben dolgozott. Egyszer a király éppen egy utazásról tért haza, amikor észrevette a palota közelében összegyűlt tömeget. Megkérdezte miért gyűltek össze, és azt a felvilágosítást kapta, hogy az emberek egy új ételt szeretnének kipróbálni, aminek mee grob a neve. A király maga is nagy rajongója lett a sült tésztának, melyet még ma is készítik megalkotójának leszármazottai.
Thai sült tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3006 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai sült tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
most van szezonja