Sertésborda skordaliával, zöldbabbal és olívával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A sertésbordához:
4 szelet csontos, 20 dkg-os karaj
3 evőkanál zöld olívabogyó
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál kakukkfű
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A skordaliához:
2 db hámozott, apróra vágott burgonya
2 fej fokhagyma
1 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen közepes-magas hőfokúra.

2. A skordalia készítéséhez a fokhagymafejeket csavarjuk alufóliába, tegyük őket a grillre, majd fedjük le egy fémtállal. Időnként megforgatva süssük őket, amíg megpuhulnak (10-15 perc).

3. Tegyük a burgonyát egy közepes méretű lábasba, öntsünk rá hideg vizet, ami ellepi, majd forraljuk fel. Főzzük 10-15 percig, vagy amíg megpuhul. Szűrjük le.

4. A megpárolódott fokhagymát hámozzuk ki a héjából, és a burgonyával együtt törjük össze. Adjuk hozzá az olajat, a citromlevet és keverjük sima pürévé. Ízesítsük sóval, borssal.

5. A sertéshús előkészítéséhez kenjük meg a bordákat olajjal, szórjuk meg őket a kakukkfűvel, valamint sóval és borssal. Grillezzük őket, amíg éppen átsülnek, oldalanként 3-5 percig. Szedjük őket egy tányérra, fedjük le és tegyük félre meleg helyre 5 percet pihenni.

6. Közben forraljunk fel vizet egy nagyobb lábasban. Blansirozzuk a zöldbabot, amíg éppen megpuhul, 1-2 percig. Szűrjük le. Tálaljuk a sertésbordákat a zöldbabbal és egy nagy kanálnyi skordaliával.

A skordalia görög mártásszerűség, amit fokhagymából és burgonyából (vagy kenyérből, esetleg diófélékből) készül, amihez divat és citromlevet kevernek. Sokféle változata létezik. Fogyasztható halakhoz, hús-vagy zöldségételekhez.
Sertésborda skordaliával, zöldbabbal és olívával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2024 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Sertésborda skordaliával, zöldbabbal és olívával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
vegetáriánus ételek