Grillezett sertésnyársak

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillezett sertésnyársak
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kebabhoz:
100 dkg kicsontozott, kockára vágott sertéskaraj
1 db friss, hámozott ananász
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, kockára vágott zöld húsú kaliforniai paprika
1 nagy darabolt, kockára vágott fehér hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A páchoz:
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
csésze extraszűz olívaolaj
1 teáskanál
2 evőkanál finomra vágott bazsalikom
½ teáskanál őrölt római kömény
4 gerezd finomra aprított fokhagyma

Elkészítés:

1. A pác készítéséhez keverjük össze az olajat, a fokhagymát, a római köményt, a bazsalikomot, a sót és a borsot egy nagy tálban, míg egyenletesen elkeverednek. Tegyük bele a sertéshúst és alaposan forgassuk össze a páccal. Fedjük le, tegyük a hűtőbe legalább 1 órára (legfeljebb 24 órára).

2. A kebab készítéséhez tegyük a felszeletelt ananászt, a kaliforniai paprikát és a hagymát egy tálba. Adjuk hozzá az olajat és sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze, amíg az ananász és a zöldségek egyenletes bevonatot kapnak.

3. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőmérsékletűre.

4. 6 nagy fémnyársra tűzzünk fel egy ananászdarabot, egy kaliforniai paprikát, hagymát és húst, és folytassuk, amíg a nyársak megtelnek. Kenjük meg őket a megmaradt páccal vagy lével.

5. Grillezzük, amíg kívülről aranybarnára pirul, belül pedig éppen átsül (körülbelül 5-10 perc). Forrón tálaljuk.

A sertéshús sokszor nagyon kiszárad és rágóssá válik a grillezés során. Ezt úgy tudjuk elkerülni, ha olajos pácot használunk, azután odafigyelünk arra, nehogy túlsüssük a hús.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Grillezett sertésnyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1424 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Grillezett sertésnyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
recept beküldése