Szalonnás báránymájnyársak

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A harisszamártáshoz:
5 db paradicsom
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ kisebb fej finomra aprított lilahagyma
3 nagy kimagozott, finomra aprított piros chilipaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál finomra vágott korianderzöld
ízlés szerint
A nyársakhoz:
12 és fél dkg húsos, vékonyra szeletelt szalonna
50 dkg kockára vágott báránymáj
1 kisebb fej reszelt lilahagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
¼ teáskanál cayenne-bors
2 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál őrölt római kömény
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A nyársak készítéséhez keverjük össze a hagymát, az olajat, a petrezselymet, a fűszer-paprikát, a római köményt és a cayenne-borsot egy tálban. Tegyük bele a májat és a szalonnát és forgassuk össze velük. Fedjük le és tegyük a hűtőbe 2 órára.

2. A harisszamártáshoz forraljunk fel vizet egy közepes lábasban. A paradicsomok alját vágjuk be kereszt alakban, és blansirozzuk őket 10 másodpercig. Szűrőkanállal távolítsuk el, majd helyezzük hideg vízbe. Hámozzuk meg és magozzuk ki a paradicsomokat. A húsukat vágjuk apró kockákra.

3. Hevítsünk olajat egy közepes serpenyőben. Tegyük bele a hagymát, a csilit és a fokhagymát, és dinszteljük, amíg megpuhulnak (3-4 perc). Tegyük hozzá a paradicsomot, a koriandert és a római köményt és keverjük össze. Lassan főzzük, amíg sűrű mártássá válik (körülbelül 10-15 perc). Keverjük bele a citromlevet és a koriander zöldet, és sózzuk ízlés szerint.

4. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillsütőn magas hőmérsékletire.

5. Szúrjuk a májat és a szalonnát bambusz-vagy fémnyársakra. Grillezzük, amíg a máj még kissé rózsaszínes belül, vagy amennyire szeretnénk átsütni, oldalanként 2-3 percig.

Forrón tálaljuk a harisszamártással.

A báránymáj rendkívül gazdag A-vitaminban. 125 g a napi ajánlott bevitel 550 százalékát tartalmazza ebből a vitaminból. Viszont a koleszterintartalma is magas, ezért ne fogyasszunk belőle mértéktelenül.
Szalonnás báránymájnyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1111 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Szalonnás báránymájnyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
google+