Mentás báránykebab

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg kicsontozott, kockára vágott báránygerinc
A grillezett spárgasalátához:
2 csomag tisztított spárga
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
8 dkg pirított, durvára vágott mandula
½ db sós citrom
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A mentás páchoz:
2 és fél dkg mentalevél
½ kisebb fej finomra aprított lilahagyma
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál darált mandula
1 gerezd összevágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mentás pác készítéséhez tegyük a hagymát, a mentát, az őrölt mandulát és a fokhagymát kis robotgépbe, és őröljük darabos pasztává. Fokozatosan keverjük hozzá az olajat és a citromlevet, majd keverjük velük simára. Sózzuk, borsozzuk.

2. A pácot tegyük át egy tálba, tegyük hozzá a bárányhúst és forgassuk meg benne. Fedjük le és hűtsük legalább 4 órán vagy egy éjszakán át.

3. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt, valamint egy sütőlapot közepesen magas hőfokúra.

4. A spárgasalátához a spárgákat vékonyan kenjük meg 2 evőkanál olajjal és 2-4 perc alatt grillezzük puhára.

5. Tegyük a spárgát, a petrezselymet, a mandulát, a gyümölcshús nélküli, felszeletelt tartósított citromot (ha használunk), valamint a maradék 2 evőkanál olajat és a citromlevet egy közepes tálba, és keverjük össze őket. Sózzuk, borsozzuk.

6. Szúrjuk a bárányhúst 12 bambusz- vagy fémnyársra. Kenjük meg a páccal.

7. Grillezzük a bárányt, időnként megforgatva, amíg ízlésünk szerint átsül (4-5 perc).

A kebabokat forrón tálaljuk a spárgasalátával.

A bárány és a menta klasszikus párosítás. Spárgával és mentával tálalva a kebab teljes értékű étkezés.
Mentás báránykebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1720 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Mentás báránykebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
van itthon