Spanyol kolbászok fokhagymás pürével és zöldborsóval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spanyol kolbászok fokhagymás pürével és zöldborsóval
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A fokhagymás püréhez:
100 dkg hámozott burgonya
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
6 dkg sózott vaj
A kolbászokhoz:
125 dkg kicsontozott, apróra vágott sertéstarja
24 gerezd egész fokhagyma
másfél teáskanál
1 ¾ dl sherry
2 teáskanál fűszerpaprika
12 és fél dkg lebőrözött szalonna
szükség szerint sertésbél

Elkészítés:

1. A kolbászok készítéséhez közepes méretű húsdarálón daráljuk le kétszer a húst és a szalonnát. Tegyük egy mély tálba, keverjük hozzá a paprikát, a sót és a sherryt. Gyúrjuk át alaposan. Tegyük a hűtőbe 5-6 órára.

2. Húzzuk rá a belet a kolbásztöltőre. A végére kössünk csomót, majd a hústölteléket töltsük a bélbe. Körülbelül 12 cm-enként csomózzuk meg. A kolbászokat tegyük a hűtőbe, amíg előkészítjük a sütést.

3. A fokhagymás püréhez egy lábas sós vízben főzzük puhára a burgonyát (körülbelül 15-20 perc). Szűrjük le, majd törjük össze a vajjal és a fokhagymával.

4. Forró sós vízben főzzük puhára a zöldborsót (körülbelül 5 perc). Szűrjük, csepegtessük le alaposan.

5. A kolbászokat grillezzük az egész fokhagymagerezdekkel, amíg aranybarnára pirulnak és, átsülnek (körülbelül 5 perc). Forrón tálaljuk őket a fokhagymás pürével és a főtt borsóval.

Ha van a darálónkhoz kolbásztöltő kiegészítő, akkor tökéletesre formált kolbászokat tudunk készíteni. Ha nincs ilyen, formáljuk meg kézzel a kolbászokat vagy készítsünk húspogácsát a masszából.
Spanyol kolbászok fokhagymás pürével és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1654 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Spanyol kolbászok fokhagymás pürével és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
cikkek