Édesköményes sertéskolbászok vörös káposztával



Elkészítés:
1. A kolbászok készítéséhez tegyük az összes hozzávalót robotgépbe, és keverjük el, hogy egyenletes masszát kapjunk. Formáljunk belőle 8 egyforma méretű kolbászt. Tegyük őket tányérra és hűtsük 1 órán át.
2. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen közepes-magas hőmérsékletűre.
3. A vörös káposzta készítéséhez hevítsük fel az olajat és a vajat egy serpenyőben közepes hőfokúra. Tegyük bele a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk, amíg megpuhulnak, körülbelül
2-3 percig. Adjuk hozzá a káposztát és dinszteljük, amíg megfonnyad (körülbelül 5 perc). Növeljük a lángot és pároljuk a káposztát puhára, körül 10 perc alatt. Keverjük hozzá a petrezselymet, az ecetet, a csirkealaplevet, valamint sózzuk, borsozzuk.
4. Kenjük meg a kolbászokat olajjal és időnként megforgatva grillezzük, amíg barnára pirulnak és átsülnek, körülbelül 10 percig.
5. A kolbászokat forrón tálaljuk a káposztával és a csatnival.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.
Zöldparadicsom- és almacsatni

1. Kicsi vagy közepes lángon kevergessük a zöld paradicsomot, a hagymát, az almát, az almaborecetet és a cukrot egy nehéz mártásos lábasban. Keverjük össze a hozzávalókat alaposan, majd melegítsük, amíg a cukor feloldódik. Tegyük bele az aranymazsolát, a csilit, a babérlevelet, a sót és a mustármagot, és keverjük át.
2. A borsot és a szegfűszeget tegyük kisebb muszlinkendőbe. A sarkokat fogjuk össze, és zsineggel megkötve készítsünk fűszercsomagot. Tegyük a lábasba és forraljuk fel annak tartalmát. Kis lángon, gyakran megkeverve, nagyjából 90 perc alatt főzzük sűrűre.
3. A csatnit kanalazzuk a befőttesüvegekbe és zárjuk le őket. Egy éjszakát hagyjuk hűlni.