Édesköményes sertéskolbászok vörös káposztával

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édesköményes sertéskolbászok vörös káposztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kolbászokhoz:
2 teáskanál édesköménymag
1 teáskanál
2 teáskanál őrölt chilipaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál méz
1 teáskanál fekete bors
A sütéshez és a tálaláshoz:
1 és ¼ dl chutney
A sütésnél a kenéshez:
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
A vörös káposztához:
½ kis fej gyalult vöröskáposzta
másfél dkg apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál vaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 fej szeletelt hagyma
1 evőkanál magos mustár
3 evőkanál vörösborecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kolbászok készítéséhez tegyük az összes hozzávalót robotgépbe, és keverjük el, hogy egyenletes masszát kapjunk. Formáljunk belőle 8 egyforma méretű kolbászt. Tegyük őket tányérra és hűtsük 1 órán át.

2. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen közepes-magas hőmérsékletűre.

3. A vörös káposzta készítéséhez hevítsük fel az olajat és a vajat egy serpenyőben közepes hőfokúra. Tegyük bele a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk, amíg megpuhulnak, körülbelül

2-3 percig. Adjuk hozzá a káposztát és dinszteljük, amíg megfonnyad (körülbelül 5 perc). Növeljük a lángot és pároljuk a káposztát puhára, körül 10 perc alatt. Keverjük hozzá a petrezselymet, az ecetet, a csirkealaplevet, valamint sózzuk, borsozzuk.

4. Kenjük meg a kolbászokat olajjal és időnként megforgatva grillezzük, amíg barnára pirulnak és átsülnek, körülbelül 10 percig.

5. A kolbászokat forrón tálaljuk a káposztával és a csatnival.

A kolbászokat mindenki szereti, de a boltban kaphatók gyakran tele vannak adalékokkal és rossz minőségű húsból készülnek. Ha otthon készítjük el őket, biztosak lehetünk a hozzávalók minőségében.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Zöldparadicsom- és almacsatni

Zöldparadicsom- és almacsatni
3 db savanykás, zöld alma
20 dkg zöld, kockára vágott paradicsom
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál fekete bors
2 teáskanál fekete mustármag
2 teáskanál
3.75 dl almaborecet
3 fej kockára vágott hagyma
4 kicsi szárított, finomra vágva piros chilipaprika

1. Kicsi vagy közepes lángon kevergessük a zöld paradicsomot, a hagymát, az almát, az almaborecetet és a cukrot egy nehéz mártásos lábasban. Keverjük össze a hozzávalókat alaposan, majd melegítsük, amíg a cukor feloldódik. Tegyük bele az aranymazsolát, a csilit, a babérlevelet, a sót és a mustármagot, és keverjük át.

2. A borsot és a szegfűszeget tegyük kisebb muszlinkendőbe. A sarkokat fogjuk össze, és zsineggel megkötve készítsünk fűszercsomagot. Tegyük a lábasba és forraljuk fel annak tartalmát. Kis lángon, gyakran megkeverve, nagyjából 90 perc alatt főzzük sűrűre.

3. A csatnit kanalazzuk a befőttesüvegekbe és zárjuk le őket. Egy éjszakát hagyjuk hűlni.

Édesköményes sertéskolbászok vörös káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1846 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Édesköményes sertéskolbászok vörös káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
pinterest