Sumacos bárány fattoush-salátával

Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A bárányhoz:
1 evőkanál sumac
4 szelet kicsontozott báránykaraj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A kenéshez:
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
A salátához:
1 teáskanál sumac
4 szál szeletelt újhagyma
2 és fél dkg friss petrezselyemzöld
4 kisebb szeletelt retek
1 db hámozott, kimagozott uborka
2 db kockára vágott paradicsom
3 evőkanál friss menta
2 db zsenge, tépett római saláta
1 nagy pita
Az öntethez:
2 teáskanál sumac
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A bárány előkészítéséhez keverjük össze az olajat, a sumacot és a fokhagymát egy tálban. Tegyük bele a bárányhúst, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg benne. Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy éjszakára.

2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt közepes, magas hőfokúra.

3. A saláta készítéséhez keverjük össze a római salátát, a paradicsomot, a hosszában kettévágott uborkát, a retket, az újhagymát, a petrezselymet és a mentát egy közepes méretű salátástálban.

4. Vékonyan kenjük meg a pitát az olajjal és szórjuk meg a sumackal. Grillezzük ropogósra és aranybarnára, oldalanként körülbelül 1 perc alatt. Tördeljük apró darabokra.

5. Az öntet készítéséhez keverjük össze a citromlevet, a sumacot és a fokhagymát egy kis edényben. Fokozatosan keverjük hozzá az olajat és ízesítsük sóval, borssal.

6. Grillezzük a bárányhúst, amíg ízlés szerinti átsül, oldalanként 2-3 perc alatt. Helyezzük át egy tányérra, fedjük le, és tegyük félre meleg helyre pihenni 5 percet.

7. Szeleteljük fel a bárányt. Adjuk a bárányhúst, az öntetet és a pirított pitát a salátához, és forgassuk át az egészet. Azonnal tálaljuk.

A sumac a görög és a közel-keleti konyhában széles körben használt fűszer, színe sötétvörös vagy lilás, íze savanykás és erőteljes. Közel-keleti élelmiszereket árusító boltban szerezhetjük be.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sumacos bárány fattoush-salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1644 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Sumacos bárány fattoush-salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
recept beküldése