Korianderes-csilis sertésburgerek

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A húspogácsákhoz:
2 nagy kimagozott, finomra vágva zöld chilipaprika
2 evőkanál finomra vágott korianderzöld
1 teáskanál frissen reszelt zöldcitromhéj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál finomra reszelt gyömbér
1 db kissé felvert tojás
1 fej finomra vágva hagyma
1 teáskanál
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
A sárgarépa-salátához:
½ kisebb fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 csésze reszelt sárgarépa
1 teáskanál thai halszósz
2 teáskanál földimogyoró-olaj
2 evőkanál friss zöldcitromlé
A sütéshez és a tálaláshoz:
12 dkg édes chiliszósz
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
7 és fél dkg gyalult jégsaláta
12 dkg otthon készített majonéz
vagy
12 dkg készen vásárolt majonéz

Elkészítés:

1. A húspogácsák készítéséhez keverjük össze a darált húst, a hagymát, a kenyérmorzsát, a tojást, a csilit, a fokhagymát, a gyömbért, a lime-héjat, a koriander zöldet, a sót és a borsot robotgépben. A masszát kaparjuk át egy nagy tálba, és formáljunk belőle 4, egyforma húspogácsát. Helyezzük őket egy tányérra és tegyük a hűtőbe 1 órára.

2. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen közepes hőfokúra.

3. A sárgarépa-salátához tegyük a répát, a hagymát és a koriander zöldet egy közepes tálba. Egy kisebb tálkában keverjük ki a lime-levet a földimogyoró-olajjal. Öntsük a salátára és forgassuk össze vele.

4. Locsoljuk meg a sütőlapot az olajjal és süssük át rajta a húspogácsákat. 4-5 perc alatt egy-egy oldalon.

5. Kissé pirítsuk meg a zsemléket.

6. Az összeállításukhoz a zsemlék alját pakoljuk meg a salátával, majd tegyük rá a húspogácsákat, végül a répasalátát. A zsemlék tetejét kenjük meg a majonézzel és a csiliszósszal és borítsuk őket a szendvicsekre. Melegen tálaljuk.

A sárgarépa a béta-karotin és az A-vitamin fontos forrása.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
A hamburgerbe kerülő sárgarépa-saláta nagyszerűen harmonizál a sertés és a koriander ízével.

Édes chiliszósz

Édes chiliszósz
2 nagy vékonyra szeletelt piros chilipaprika
2.5 dl rizsborecet
1.25 dl víz
1 teáskanál finomra reszelt gyömbér
1 gerezd finomra vágva fokhagyma

1. Keverjük össze a cukrot, a rizsborecetet és a vizet egy nehéz lábasban, és nagy lángon forraljuk fel. Vegyük a lángot takarékra, adjuk hozzá a csilit, a gyömbért és a fokhagymát, majd lassan főzzük, míg térfogata a felére csökken, körülbelül 15-20 percet. Használat előtt 12 órára tegyük félre hűlni.

2. Hűtőszekrényben, befőttesüvegben vagy palackban 1 hónapig eláll. Felnyitás után hűtve tároljuk.

Majonéz

Majonéz
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amíg a keverék teljesen felveszi.

2. A többi olajat vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá, miközben verjük, míg sűrű és krémes lesz. Sóval és borssal ízesítsük.

3. Légmentesen lezárható tartóban, a hűtőszekrényben 2-3 napon át tárolhatjuk.

Korianderes-csilis sertésburgerek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 757 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Korianderes-csilis sertésburgerek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
google+