Zsályás-szalonnás sertésburgerek

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsályás-szalonnás sertésburgerek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A húspogácsákhoz:
6 szelet húsos, apróra vágott szalonna
2 evőkanál finomra aprított zsálya
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db kissé felvert tojás
1 fej finomra vágva hagyma
1 teáskanál
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
A sütéshez és a tálaláshoz:
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 fej vékonyra szeletelt hagyma
12 dkg almachutney
2 és fél dkg zsenge céklalevél
12 dkg otthon készített majonéz
vagy
12 dkg készen vásárolt majonéz

Elkészítés:

1. A húspogácsák készítéséhez tegyük a darált húst, a hagymát, a kenyérmorzsát, a szalonnát, a tojást, a fokhagymát, a zsályát, a sót és a borsot robotgépbe, és keverjük, amíg éppen elegyednek. A masszát kaparjuk át egy közepes tálba, és formáljunk belőle 4, egyforma méretű húspogácsát. Helyezzük őket egy tányérra és tegyük a hűtőbe 1 órára.

2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt, valamint egy sütőlapot közepes hőmérsékletűre.

3. Kenjük meg a húspogácsákat olajjal és grillezzük őket, amíg átsülnek, oldalanként körülbelül 4 percig. Ezalatt a maradék evőkanál olajjal kenjük meg a sütőlapot, és gyakran forgatva pirítsuk aranybarnára a hagymát (körülbelül 5 perc).

4. Kissé pirítsuk meg a zsemléket. Az összeállításukhoz a zsemlék alsó felére terítsünk hagymát, erre kerüljenek a húspogácsák, majd egy kanál csatni és a céklalevelek. A tetőket kenjük meg majonézzel és fordítsuk rájuk. Forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Ezeket az ízletes hamburgereket imádni fogja a család és a barátok, hideg sört kínáljunk mellé.

Zöldparadicsom- és almacsatni

Zöldparadicsom- és almacsatni
3 db savanykás, zöld alma
20 dkg zöld, kockára vágott paradicsom
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál fekete bors
2 teáskanál fekete mustármag
2 teáskanál
3.75 dl almaborecet
3 fej kockára vágott hagyma
4 kicsi szárított, finomra vágva piros chilipaprika

1. Kicsi vagy közepes lángon kevergessük a zöld paradicsomot, a hagymát, az almát, az almaborecetet és a cukrot egy nehéz mártásos lábasban. Keverjük össze a hozzávalókat alaposan, majd melegítsük, amíg a cukor feloldódik. Tegyük bele az aranymazsolát, a csilit, a babérlevelet, a sót és a mustármagot, és keverjük át.

2. A borsot és a szegfűszeget tegyük kisebb muszlinkendőbe. A sarkokat fogjuk össze, és zsineggel megkötve készítsünk fűszercsomagot. Tegyük a lábasba és forraljuk fel annak tartalmát. Kis lángon, gyakran megkeverve, nagyjából 90 perc alatt főzzük sűrűre.

3. A csatnit kanalazzuk a befőttesüvegekbe és zárjuk le őket. Egy éjszakát hagyjuk hűlni.

Majonéz

Majonéz
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amíg a keverék teljesen felveszi.

2. A többi olajat vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá, miközben verjük, míg sűrű és krémes lesz. Sóval és borssal ízesítsük.

3. Légmentesen lezárható tartóban, a hűtőszekrényben 2-3 napon át tárolhatjuk.

Zsályás-szalonnás sertésburgerek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1128 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Zsályás-szalonnás sertésburgerek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
vegetáriánus ételek