Görög stílusú bárányburgerek

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög stílusú bárányburgerek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A húspogácsákhoz:
5 dkg kimagozott, finomra aprított olívabogyó
12 és fél dkg vékonyra szeletelt feta sajt
1 db kissé felvert tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott oregánó
1 evőkanál finomra vágott menta
2 teáskanál finomra vágott rozmaring
¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors
½ teáskanál
A salátához:
2 fej kockára vágott hagyma
½ kisebb fej szeletelt lilahagyma
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 teáskanál magos mustár
1 db zsenge, tépett római saláta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A sütéshez és a tálaláshoz:
25 dkg tzatziki
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A húspogácsák készítéséhez helyezzük a bárányhúst, a kenyérmorzsát, a tojást. a fokhagymát, az oregánót, a mentát, a rozmaringot, a sót és a borsot robotgépbe, és keverjük el őket.

2. A keveréket kaparjuk át egy közepes tálba, adjuk hozzá a feta sajtot és az olívát, majd forgassuk meg ezekkel is. A masszából formáljunk 4, egyforma méretű húspogácsát. Helyezzük őket egy tányérra, fedjük le és tegyük hűtőbe 1 órára.

3. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen közepes, magas hőfokúra.

4. A saláta készítéséhez tegyük a római salátát, a paradicsomot és a hagymát egy közepes tálba. Keverjük ki a mustárt és a citromlevet egy kisebb tálkában. Fokozatosan keverjük hozzá az olajat, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a salátára és forgassuk össze vele.

5. Kenjük meg az olajjal a sütőlapot és süssük át a húspogácsákat ízlés szerint, oldalanként

3-4 perc alatt.

6. Enyhén pirítsuk meg a zsemléket. Az összeállításukhoz a zsemlék alsó felét fedjük be a salátával, erre helyezzük a húspogácsákat, majd kanalazzuk rá a tzatzikit. Fedjük le őket a zsemlék tetejével és melegen tálaljuk.

A bárányhússal, a citrommal, a feta sajttal, az olívával és a tzazikivel e szendvicsek tartalmazzák a görög konyha összes alapízét.

Tzatziki

Tzatziki
37.5 dkg görög joghurt
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál friss, finomra aprított menta
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 teáskanál

1. Hosszában hámozzuk meg az uborkát, de hagyjuk meg a héját. Vágjuk félbe és kanállal kaparjuk ki a magjait. A húsát gyaluljuk durván le.

2. Helyezzük az uborkát egy szűrőbe, szórjuk meg a sóval és hagyjuk 20 percig lecsepegni.

3. Kézzel nyomkodjuk ki az uborkából a maradék levet. Húsát helyezzük át egy közepes, mély tálba. Adjuk hozzá a joghurtot, a citromlevet, az olajat, a mentát és a fokhagymát, és alaposan keverjük át.

4. Használjuk fel azonnal vagy légmentesen záródó tartóban, 4-5 napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben.

Görög stílusú bárányburgerek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1552 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Görög stílusú bárányburgerek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
tippek, fortélyok