Keresztfartő chimichurri-mártással és grillezett burgonyával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Keresztfartő chimichurri-mártással és grillezett burgonyával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A chimichurri-mártáshoz:
5 dkg finomra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
5 dkg finomra vágott korianderzöld
1 kisebb fej finomra vágva fehér hagyma
1 db finomra vágva jalapeno chili
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
A steakhoz:
4 db 20 dkg-os marhafartő
4 db hámozott burgonya
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint tejföl

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt magas hőmérsékletűre, valamint egy sütőlapot közepes-magas hőmérsékletűre.

2. Pároljuk a burgonyát csaknem puhára 10 perc alatt. Szűrjük le és tegyük félre kissé kihűlni.

3. A chimichurri-mártás készítéséhez keverjük össze a petrezselymet, a koriandert, a hagymát, a fokhagymát és a jalapenót egy közepes tálban. Keverjünk hozzá 1/4 csésze (60 ml) olajat, valamint az ecetet. Sózzuk, borsozzuk.

4. Kenjük meg a steakeket 2 evőkanál olajjal és ízesítsük sóval, borssal. Süssük át őket a grillen ízlés szerint, oldalanként körülbelül 3-4 perc alatt. Tegyük át őket egy tányérra, fedjük le és tegyük félre meleg helyre, 5 percet pihenni.

5. Szeleteljük fel a burgonyát centiméteres vastagságúra. Locsoljuk meg a megmaradt olajjal. Sózzuk, borsozzuk. Grillezzük a sütőlapon, amíg aranyszínűre és ropogósra sül, oldalanként 1-2 percig.

A steaket forrón tálaljuk a chimichurri-mártással, a burgonyával, valamint tejföllel.

A chimichurri klasszikus mártás Argentínában és Uruguayban. Finomra őrölt petrezselyemből, fokhagymából, olívaolajból, vörös borecetből készül.
Keresztfartő chimichurri-mártással és grillezett burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1926 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Keresztfartő chimichurri-mártással és grillezett burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
lexikon