Keresztfartő chimichurri-mártással és grillezett burgonyával



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt magas hőmérsékletűre, valamint egy sütőlapot közepes-magas hőmérsékletűre.
2. Pároljuk a burgonyát csaknem puhára 10 perc alatt. Szűrjük le és tegyük félre kissé kihűlni.
3. A chimichurri-mártás készítéséhez keverjük össze a petrezselymet, a koriandert, a hagymát, a fokhagymát és a jalapenót egy közepes tálban. Keverjünk hozzá 1/4 csésze (60 ml) olajat, valamint az ecetet. Sózzuk, borsozzuk.
4. Kenjük meg a steakeket 2 evőkanál olajjal és ízesítsük sóval, borssal. Süssük át őket a grillen ízlés szerint, oldalanként körülbelül 3-4 perc alatt. Tegyük át őket egy tányérra, fedjük le és tegyük félre meleg helyre, 5 percet pihenni.
5. Szeleteljük fel a burgonyát centiméteres vastagságúra. Locsoljuk meg a megmaradt olajjal. Sózzuk, borsozzuk. Grillezzük a sütőlapon, amíg aranyszínűre és ropogósra sül, oldalanként 1-2 percig.
A steaket forrón tálaljuk a chimichurri-mártással, a burgonyával, valamint tejföllel.