Rostélyos grillezett paradicsommal és béarni mártással

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A bearni mártáshoz:
másfél evőkanál finomra aprított tárkony
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
25 dkg olvasztott vaj
4 nagyobb tojássárgája
2 szem fekete bors
1 szem lila, finomra vágva mogyoróhagyma
1 és ¼ dl fehérborecet
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A steakhez és a paradicsomhoz:
4 szelet rostélyos
4 db hosszában félbevágott lucullus paradicsom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál szárított oregánó
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A béarni mártás készítéséhez tegyük az ecetet, a mogyoróhagymát és a borsot egy kisebb lábasba és addig forraljuk, amíg a folyadék térfogata 2 evőkanálnyira csökken.

2. A tojássárgájákat verjük fel a bepárolt ecettel egy közepes méretű, hőálló tálban. A tálat állítsuk egy fazék gyöngyözve forró víz fölé és verjük tovább, amíg habos, levegős állaga lesz. Húzzuk le a tálat a tűzről és fokozatosan, egyenletes sugárban öntsük hozzá a megolvasztott vajat, miközben verjük tovább, amíg besűrűsödik. Ha úgy néz ki, hogy a mártás kicsapódna, adjunk hozzá egy kanálnyi forró vizet, hogy összerántsa.

3. Keverjük hozzá a citromlevet és a tárkonyt, valamint sózzuk, borsozzuk. Fedjük le és tegyük félre állni meleg helyre.

4. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőmérsékletűre.

5. A steakek készítéséhez kenjük meg őket 2 evőkanál olajjal és sózzuk, borsozzuk őket.

6. A megmaradt olajat locsoljuk a paradicsomokra és szórjuk meg őket az oregánóval.

7. Grillezzük a hússzeleteket ízlés szerint, oldalanként körülbelül 5 percig. Tegyük át őket egy tányérra, fedjük le és meleg helyen pihentessük 5 percig.

8. Grillezzük a paradicsomokat, amíg kissé megpuhulnak és aranybarnára sülnek, oldalanként körülbelül 3 percig.

9. A rostélyost forrón tálaljuk a grillezett paradicsommal és egy nagy kanálnyi béarni mártással.

A béarni mártás híres francia recept, ami a hollandi mártással mutat rokonságot. Tárkonnyal ízesítik és jól illik a steakekhez és a halakhoz.
Rostélyos grillezett paradicsommal és béarni mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1621 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Rostélyos grillezett paradicsommal és béarni mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
recept beküldése