T-bone steak hasábburgonyával és tükörtojással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
T-bone steak hasábburgonyával és tükörtojással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg nagy szemű, hasábokra vágott burgonya
4 szelet 35 dkg-os T-Bone steak
4 db tojás
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál friss, finomra vágott rozmaring
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
2 és fél dl készen vásárolt barbecue szósz
vagy
2 és fél dl frissen elkészített barbecue szósz

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőfokúra, valamint egy sütőlapot közepesen magas hőmérsékletűre.

2. A hasábburgonyát tegyük egy nagyobb lábasba, öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje, majd forraljuk fel. Addig főzzük, hogy éppen megpuhuljon. Szűrjük le és terítsük ki egy konyharuhára száradni. Utána szedjük egy tányérra, locsoljuk meg 4 evőkanál (60 ml) olajjal, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk meg az olajban, hogy egyenletesen bevonja.

3. Kenjük meg a steakeket a megmaradt olajjal, szórjuk meg őket rozmaringgal, valamint sóval, borssal. Grillezzük őket, amíg ízlés szerint átsülnek, oldalanként 3-4 percig. Tegyük őket egy tányérra, fedjük le és meleg helyen 5 percig pihentessük.

4. A sütőlapon gyakran forgatva grillezzük ropogósra és aranyszínűre a hasábburgonyát (körülbelül 5 perc alatt).

5. A tojásokat üssük a sütőlapra és süssük ízlés szerint, körülbelül 2-3 perc alatt. Tálaljuk: a steakeket a hasábburgonyával, a tükörtojással és a barbecue-szósszal.

A porterhouse-steak mellett a T-bone steak e legjobb marhahúsféleség, amit beszerezhet - bár hazánkban csak igen drágán. Otthon készített hasábburgonyával és tükörtojással készítjük el, ami klasszikus párosítás.

Füstös barbecue-szósz

Füstös barbecue-szósz
1.5 teáskanál chilipor
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál mustárpor
0.5 teáskanál Tabasco-szósz
5 dkg barna cukor
0.9 dl malátaecet
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra vágva hagyma

1. Hevítsük fel az olajat közepes méretű lábosban közepesen kis lángon. Tegyük bele a hagymát és a fokhagymát, és körülbelül 5 perc alatt pirítsuk aranysárgára.

2. Tegyük hozzá a paradicsomot, a malátaecetet, a barna cukrot, a Worcester-szószt, a folyékony füstöt, a csiliport, a mustárport, a római köményt és a tabasco szószt. Keverjük össze és forraljuk fel. Kisebb lángon, lassan főzzük 20-30 percig, amíg mártás sűrűségű lesz.

3. Töltsük befőttesüvegekbe vagy palakokba, és felhasználás előtt egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.

4. Hűtőszekrényben legfeljebb 1 hónapig tárolható. Felhasználás után hútve tartsuk.

T-bone steak hasábburgonyával és tükörtojással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1785 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
T-bone steak hasábburgonyával és tükörtojással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
van itthon