Keresztfartő grillezett gombával és zöldbors-mártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Keresztfartő grillezett gombával és zöldbors-mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A steakhoz és a gombához:
4 nagy lapos gombafej
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál kakukkfű
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A zöldbors-mártáshoz:
2 evőkanál sós lében eltett zöldbors
6 dkg vaj
2 kisebb lila, finomra vágva mogyoróhagyma
1 és ¼ dl félzsíros tejszín
3 evőkanál créme fraiche
2 evőkanál brandy
1 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt magas hőmérsékletűre.

2. A zöldbors-mártás készítéséhez olvasszuk meg a vajat egy kis serpenyőben közepes-alacsony lángon. Tegyük bele a mogyoróhagymát és a fokhagymát pirítsuk üvegesre és puhára 3-4 perc alatt.

3. Adjuk hozzá a brandyt és forraljuk fel. Csökkentsük a lángot takarékra, tegyük hozzá a borsot és a tejszínt és lassan főzzük, amíg kellően besűrűsödik ahhoz, hogy bevonja egy kanál hátát (körülbelül 5 perc). Keverjük bele a créme fraiche-t és ízesítsük sóval. Tegyük félre.

4. A steak készítéséhez kenjük meg a hússzeleteket olajjal, és sózzuk, borsozzuk. Grillezzük, amíg ízlés szerint átsül, oldalanként 3-5 percig. Tegyük át egy tányérra, fedjük le és tegyük félre meleg helyre 5 percre.

5. Locsoljuk meg a gombát a maradék olajjal szórjuk meg a kakukkfűvel, és sózzuk, borsozzuk. Oldalanként 2-3 perc alatt grillezzük puhára.

6. A hús kifolyt szaftját keverjük a zöldbors-mártásba. A steaket forrón tálaljuk a gombával és a mártással.

A zöldbors-mártás a steakek klasszikus kísérője.
Keresztfartő grillezett gombával és zöldbors-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1801 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Keresztfartő grillezett gombával és zöldbors-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
vegetáriánus ételek