Teriyaki marha savanyított gyömbér- és uborkaöntettel



Elkészítés:
1. A teriyaki készítéséhez keverjük össze a szójaszószt, a mirint és a sakét egy kis lábasban, és közepes lángon forraljuk fel. Vegyük a tüzet takarékra, adjuk hozzá a cukrot, a fokhagymát és a gyömbért és lassan főzzük, amíg fényessé válik, kissé besűrűsödik, körülbelül 5-10 percig. Szűrjük át finom lyukú szűrőn és tegyük félre hűlni.
2. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen magas hőfokra.
3. A marhahús készítéséhez kenjük be a mázzal, és forgatva, kenegetve grillezzük, amíg ízlés szerint átsül, körülbelül 10 percig. Tegyük át egy tányérra, fedjük le és tegyük félre meleg helyre pihenni 5 percre.
4. A mizunát, a tatsoit és a vízitormát tegyük egy közepes salátástálba. Adjuk hozzá a savanyított gyömbér-salsát és keverjük át vele.
5. A megmaradt mázat öntsük egy kisebb lábasba és forraljuk fel. Öntsük rá a pihentetett marhahúsra.
6. A marhát szeleteljük fel és forrón tálaljuk a savanyított gyömbér- és uborkasalátával.
Savanyított gyömbér- és uborkasalsa

1. Zöldséghámozó segítségével vágjunk hosszú, vékony csíkokat az uborkából. A magokat dobjuk ki.
2. Közepes méretű tálban keverjük össze a rizsborecetet, az olajat, a szójaszószt és a halmártást.
3. Tegyük bele az uborkát és a savanyított gyömbért, az újhagymát és a kétfajta szezámmagot, majd forgassuk össze. Azonnal vagy a készítés napján tálaljuk.