Teriyaki marha savanyított gyömbér- és uborkaöntettel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A marhához és a salátához:
60 dkg bélszín
4 dkg mizuna
4 dkg vízitorma
4 csésze salsa
A teriyaki-mázhoz:
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 és ¼ dl sötét szójaszósz
1 dl mirin
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál kristálycukor
dl szaké

Elkészítés:

1. A teriyaki készítéséhez keverjük össze a szójaszószt, a mirint és a sakét egy kis lábasban, és közepes lángon forraljuk fel. Vegyük a tüzet takarékra, adjuk hozzá a cukrot, a fokhagymát és a gyömbért és lassan főzzük, amíg fényessé válik, kissé besűrűsödik, körülbelül 5-10 percig. Szűrjük át finom lyukú szűrőn és tegyük félre hűlni.

2. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen magas hőfokra.

3. A marhahús készítéséhez kenjük be a mázzal, és forgatva, kenegetve grillezzük, amíg ízlés szerint átsül, körülbelül 10 percig. Tegyük át egy tányérra, fedjük le és tegyük félre meleg helyre pihenni 5 percre.

4. A mizunát, a tatsoit és a vízitormát tegyük egy közepes salátástálba. Adjuk hozzá a savanyított gyömbér-salsát és keverjük át vele.

5. A megmaradt mázat öntsük egy kisebb lábasba és forraljuk fel. Öntsük rá a pihentetett marhahúsra.

6. A marhát szeleteljük fel és forrón tálaljuk a savanyított gyömbér- és uborkasalátával.

Ha nem kapunk mizunát és tatsoit (ázsiai salátafélék), helyettesíthetjük őket bármilyen zsenge salátalevéllel.
A mirin édes rizsbor, amit a japán konyha használ. Ázsiai élelmiszerüzletekben lehet hozzájutni.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.

Savanyított gyömbér- és uborkasalsa

Savanyított gyömbér- és uborkasalsa
2 db hámozott uborka
4 dkg lecsepegtetett savanyított gyömbér
0.5 evőkanál fekete szezámmag
2 evőkanál rizsborecet
2 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál thai halszósz
2 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
0.5 evőkanál fehér, pirított szezámmag

1. Zöldséghámozó segítségével vágjunk hosszú, vékony csíkokat az uborkából. A magokat dobjuk ki.

2. Közepes méretű tálban keverjük össze a rizsborecetet, az olajat, a szójaszószt és a halmártást.

3. Tegyük bele az uborkát és a savanyított gyömbért, az újhagymát és a kétfajta szezámmagot, majd forgassuk össze. Azonnal vagy a készítés napján tálaljuk.

Teriyaki marha savanyított gyömbér- és uborkaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1555 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Teriyaki marha savanyított gyömbér- és uborkaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
twitter