Borjú bécsi gremolatába bundázva

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A salátához:
15 dkg zöld vegyes saláta
½ kisebb fej vékonyra szeletelt lilahagyma
2 és fél dkg összevágott zöld olívabogyó
1 teáskanál dijoni mustár
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A borjúhoz:
4 db apróra vágott szardellafilé
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
10 dkg friss zsemlemorzsa
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 teáskanál reszelt citromhéj
7 és fél dkg sima liszt
1 db tojás
2 evőkanál tej
3 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 csésze salsa
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A salátához:
2 evőkanál vörösborecet
A tálaláshoz:
igény szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen alacsony, közepes hőfokúra.

2. Az egyenként 125 g-os borjúszeletek előkészítéséhez a hússzeleteket tegyük két sütőlap közé, és a húsklopfolóval verjük ki őket félcentisre.

3. Keverjük össze a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a parmezánt, a citromhéjat és a szardellát egy közepes tálkában. Egy másik tálba öntsük ki a lisztet és sózzuk, borsozzuk. Verjük fel a tojást és a tejet egy tálban.

4. A hússzeleteket mártsuk egyenként először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsás keverékbe. Utóbbiba gyengéden nyomkodjuk bele, hogy jól megtapadjon rajtuk.

5. A saláta elkészítéséhez tegyük a zöldsalátát, a hagymát és az olívát egy közepes tálba.

6. Egy edényben keverjük ki a mustárt az ecettel. Fokozatosan keverjük hozzá az olajat és ízesítsük sóval, borssal. Öntsük a salátára és forgassuk össze vele.

7. A borjú sütéséhez keverjük össze a vajat és az olajat egy kis tálkában. Kenjük meg a zsiradékkal a sütőlapot, majd grillezzük a hússzeleteket ropogósra és aranybarnára, oldalanként körülbelül 2 perc alatt. Közben kenegessük őket a maradék zsiradékkal, ha szükséges.

Forrón tálaljuk őket a salátával, a salsával és a citromgerezdekkel.

Az eredeti bécsi szeletet zsemlemorzsába bundázzák és zsiradékban sütik ki, de itt egy fűszeres, illatos morzsakeveréket használunk és grillen sütjük a hús.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.

Paradicsom- és sültpaprika-salsa

Paradicsom- és sültpaprika-salsa
4 db kockára vágott paradicsom
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 kisebb fej finomra vágva lilahagyma
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 nagy kimagozott, finomra vágva piros chilipaprika
2 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt közepes hőfokra.

2. Tegyük a kaliforniai paprikákat a grillre vagy alá, és időnként megforgatva süssük őket, amíg a bőrük felhólyagosodik és megfeketedik. Tegyük őket egy tálba, fedjük le celofánnal és hagyjuk állni 15 percig, míg kissé kihűl. Hámozzuk meg és magozzuk ki a paprikákat, majd vágjuk finomra.

3. Egy közepes méretű keverőtálban keverjük össze a kaliforniai paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát és a csilit. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat és a petrezselymet és keverjük el ezekkel is. Ízesítsük sóval, borssal.

Azonnal, vagy a készítés napján tálaljuk.

Borjú bécsi gremolatába bundázva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1713 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Borjú bécsi gremolatába bundázva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
hírlevél