Kínai fűszerezésű marhahús rizstésztával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kínai fűszerpáchoz:
2 teáskanál kínai ötfűszer-por
1 teáskanál kristálycukor
dl rizsborecet
1 és ¼ dl sötét szójaszósz
2 gerezd összevágott, zúzott fokhagyma
2 teáskanál finomra reszelt gyömbér
A marhahúshoz:
50 dkg friss, vastag rizstészta
60 dkg bélszín
3 dkg szárított shiitake gomba
2 teáskanál szezámolaj
8 szál hasábokra vágott újhagyma
A pirított hagymához:
2 és fél dl napraforgóolaj
4 kisebb lila, karikára vágott mogyoróhagyma

Elkészítés:

1. A kínai fűszerpáchoz keverjük össze az összes hozzávalót egy kisebb lábasban, és nagy lángon forraljuk fel. Csökkentsük a lángot takarékra és gyöngyözve főzzük 2 percig. Tegyük félre hűlni.

2. A marhahús készítéséhez vágjuk a bélszínt 4 egyenlő darabra. Tegyük őket egy közepes, mély tálba és öntsük rájuk a pácot. Jól forgassuk meg a húsdarabokat benne. Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára vagy egy éjszakára.

3. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillsütőn magas hőmérsékletűre.

4. A szárított gombát tegyük egy kisebb tálba és öntsünk rá hideg vizet. Tegyük félre, amíg megszívja magát (körülbelül 10 perc).

5. A tésztát tegyük egy közepes, mély tálba és öntsünk rá forró vizet. Tegyük félre, amíg megpuhul (körülbelül 5 perc).

6. A pirított mogyoróhagyma készítéséhez hevítsük fel az olajat egy kisebb serpenyőben közepes vagy nagy lángon. Tegyük bele a mogyoróhagymát és süssük aranyszínűre, ropogósra 2-3 perc alatt. Szűrőkanállal szedjük ki 40 és konyhai papírtörlőn szárogassuk le.

7. Csepegtessük le a marhahúst, a pácot őrizzük meg. Grillezzük, hogy ízlésünk szerint átsütjük, oldalanként 3-5 percig. Tegyük át egy tányérra, fedjük le és tegyük meleg helyre 5 percet pihenni.

8. Szűrjük le a tésztát és a gombát. A gombát vékonyan szeleteljük fel. Hevítsük a szezámolajat egy nagy serpenyőben közepesen forróra. Tegyük hozzá a gombát és az újhagymát, és pirítsuk, amíg megpuhul és színt kap, körülbelül 2 percig. Öntsük rá a félretett pácot és forraljuk. Tegyük bele a tésztát és forgassuk meg benne.

A bélszínt vágjuk vékony csíkokra. A tésztát forrón tálaljuk a marhahússal a tetején, a pirított hagymával megszórva.

A friss vastag rizstésztát thai és ázsiai élelmiszerboltokban lehet megvásárolni. Néha vákuumcsomagolásban árulják. Ha nem találunk, helyettesíthetjük udon tésztával, vagy másféle friss vastag tésztával.
Kínai fűszerezésű marhahús rizstésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2717 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Kínai fűszerezésű marhahús rizstésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
recepttár