Szalonnás marhaburger hagymalekvárral

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalonnás marhaburger hagymalekvárral
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A hamburgerhez:
½ teáskanál
1 evőkanál édes fűszerpaprika
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
3 dkg friss kenyérmorzsa
½ fej finomra aprított hagyma
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
A további hozzávalók:
12 dkg hagymalekvár
4 szelet húsos szalonna
2 evőkanál csípős mustár
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 szelet érett sajt
7 és fél dkg zöldsaláta
4 db szeletelt savanyú uborka

Elkészítés:

1. A hamburgerek készítéséhez keverjük össze a darált húst, a hagymát, a kenyérmorzsát, a fokhagymát, a paprikát, a sót és a borsot robotgépben, amíg elkeverednek egymással.

A masszát öntsük át egy keverőtálba, és formáljunk belőle 4 egyforma méretű húspogácsát. Tegyük egy tányérra és tegyük a hűtőbe 1 órára.

2. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillsütőn közepes, illetve magas hőfokúra.

3. A töltelék elkészítéséhez kenjük meg a sütőlapot az olajjal, majd süssük át a húspogácsákat ízlés szerint, oldalanként körülbelül 3 perc alatt. A sütés végére helyezzünk minden húspogácsa tetejére egy-egy szelet sajtot, hogy enyhén megolvadjon. Grillezzük barnára a szalonnát 2 perc alatt.

4. Kissé grillezzük meg a zsemlefejeket.

5. Az összeállításukhoz a zsemlék alsó felére helyezzünk salátát, helyezzük rájuk a sajtos húspogácsákat, majd a félbevágott szalonnát. Fedjük be a savanyú uborkával, tegyünk rá hagymalekvárt, barbecue-szószt és mustárt. Fedjük le a zsemlét a tetejével és melegen tálaljuk.

Javasoljuk, hogy a receptek alapján készített dinsztelt hagymalekvárt és füstös barbecue-szószt használjuk, de ha kevés időnk van erre, mindkettőt beszerezhetjük boltból is.

Dinsztelthagyma-lekvár

Dinsztelthagyma-lekvár
100 dkg szeletelt vöröshagyma
3 szem tört borókabogyó
1 teáskanál finomra reszelt narancshéj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
20 dkg világos barnacukor
1.8 dl malátaecet
2 evőkanál magos mustár

1. Hevítsük fel az olajat egy közepes lábasban kis lángon. Tegyük bele a hagymát, keverjük meg, majd gyakran keverve karamellizálódásig, körülbelül 30-45 percig pirítsuk.

2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, keverjük át és forraljuk fel. Kis lángon lassan, gyakran kevergetve főzzük körülbelül 30 percig, amíg ragacsos és sűrű lesz.

3. A lekvárt kanalazzuk befőttesüvegekbe és zárjuk le. Felhasználás előtt hagyjuk egy éjszakát hűlni.

Grillezett húsokhoz kitűnő. Hűtőszekrényben 2 hónapig eltartható.

Füstös barbecue-szósz

Füstös barbecue-szósz
1.5 teáskanál chilipor
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál mustárpor
0.5 teáskanál Tabasco-szósz
5 dkg barnacukor
0.9 dl malátaecet
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra vágva hagyma

1. Hevítsük fel az olajat közepes méretű lábosban közepesen kis lángon. Tegyük bele a hagymát és a fokhagymát, és körülbelül 5 perc alatt pirítsuk aranysárgára.

2. Tegyük hozzá a paradicsomot, a malátaecetet, a barna cukrot, a Worcester-szószt, a folyékony füstöt, a csiliport, a mustárport, a római köményt és a tabasco szószt. Keverjük össze és forraljuk fel. Kisebb lángon, lassan főzzük 20-30 percig, amíg mártás sűrűségű lesz.

3. Töltsük befőttesüvegekbe vagy palakokba, és felhasználás előtt egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.

4. Hűtőszekrényben legfeljebb 1 hónapig tárolható. Felhasználás után hútve tartsuk.

Szalonnás marhaburger hagymalekvárral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1727 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Szalonnás marhaburger hagymalekvárral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
tippek, fortélyok