Túrós papucsok

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Túrós papucsok
Adag: 6 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomag készen vásárolt friss leveles tészta
15 dkg tehéntúró
vagy
15 dkg áttört ricotta
6 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 csésze tej
2 evőkanál apróra vágott kandírozott narancshéj
vagy
2 evőkanál apróra vágott kandírozott citromhéj
A szóráshoz:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. A tojássárgákat keverjük el a cukorral, dolgozzuk bele a kukoricakeményítővel elhabart hideg tejet, majd alacsony hőfokon állandóan kevergetve főzzük sűrűsödésig.

2. Hagyjuk hűlni, végül forgassuk össze a túróval és a cukrozott gyümölcshéjjal.

3. A leveles tésztát vágjuk 6 egyforma négyzetre. A lapokon osszuk el a tölteléket, majd a két szemben lévő csücsköt emeljük fel és jól nyomjuk össze. Formázhatjuk úgy is, hogy egyszerűen átlósan félbe hajtjuk a megtöltött tésztát.

4. 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre a sütőlapra sorakoztatott batyukat (15-20 perc). Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét porcukorral.

A tölteléket akár előre is elkészíthetjük, bár ekkor érhet minket meglepetés, amikor csak a hűlt helyét találjuk...

Ez a túrós papucs egy olasz sütemény leegyszerűsített változata. A sfogliatelle zsírral hajtogatott sok-sok rétegű tésztájába általában ricottás vagy pudingos krém kerül, de egy nápolyi recept ötvözi a kettőt. Így tettem én is, de a tölteléket készen vásárolt leveles tésztába tettem, amivel jócskán meggyorsítottam az elkészítését. Persze, most már nem hívhatjuk sfogliatellének, „csak” egy nagyon finom túrós batyunak.
Túrós papucsok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1536 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrós papucsok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
cikkek