Kacsa hoisinmártással és uborkasalátával



Elkészítés:
1. A kacsa előkészítéséhez cikcakkosan vágjuk be a kacsamellek bőrét fél centis közönként. Dörzsöljük be a bőrt sóval. Helyezzük át őket egy tányérra, és a bőrös felükkel felfelé, tegyük a hűtőbe 1 órára.
2. Az uborkasalátához vágjuk az uborkát hosszában ketté, majd kanállal kaparjuk ki a magjait. Keresztben vágjuk háromfelé, majd a harmadokat szeleteljük csíkokra. Vágjuk a zellert és az újhagymát hasonló méretűre. Tegyük az uborkát, a zellert, az újhagymát, a salátát, a koriander zöldet és a babcsírát egy közepes salátástálba. Egy kisebb edényben keverjük el a lime-levet, az olívát és a szezámolajat. Öntsük a salátára és forgassuk össze vele.
3. Mossuk le a kacsáról a sót, majd törölgessük szárazra papírtörlővel.
4. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen közepesen alacsony hőmérsékletűre.
5. Szórjuk meg a kacsát a kínai ötfűszer-keverékkel, majd grillezzük, először a bőrös felével lefelé ropogósra és aranybarnára körülbelül 8 perc alatt. Utána fordítsuk meg a melleket és ízlés szerint süssük további 4-5 percig. Tegyük át egy tányérra, fedjük le és tegyük félre meleg helyre további 5 percre.
6. A mártás készítéséhez keverjük össze a hoiszinmártást, a szójaszószt, a fokhagymát és a gyömbért egy közepes mártásos tálban.
7. A kacsahúst vastagon szeleteljük fel és tálaljuk forrón a hoiszinmártással és az uborkasalátával.