Kacsa hoisinmártással és uborkasalátával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A hoiszinmártáshoz:
1 ¾ dl hoisin-szósz
2 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál szezámolaj
1 gerezd összevágott fokhagyma
1 teáskanál finomra reszelt gyömbér
A kacsához:
4 db bőrös kacsamell
2 evőkanál tengeri só
2 teáskanál kínai ötfűszer-por
Az uborkasalátához:
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 szál zellerszár
4 szál vékonyra szeletelt újhagyma
5 dkg endívia
¾ csésze korianderlevél
½ csésze babcsíra
2 evőkanál friss zöldcitromlé

Elkészítés:

1. A kacsa előkészítéséhez cikcakkosan vágjuk be a kacsamellek bőrét fél centis közönként. Dörzsöljük be a bőrt sóval. Helyezzük át őket egy tányérra, és a bőrös felükkel felfelé, tegyük a hűtőbe 1 órára.

2. Az uborkasalátához vágjuk az uborkát hosszában ketté, majd kanállal kaparjuk ki a magjait. Keresztben vágjuk háromfelé, majd a harmadokat szeleteljük csíkokra. Vágjuk a zellert és az újhagymát hasonló méretűre. Tegyük az uborkát, a zellert, az újhagymát, a salátát, a koriander zöldet és a babcsírát egy közepes salátástálba. Egy kisebb edényben keverjük el a lime-levet, az olívát és a szezámolajat. Öntsük a salátára és forgassuk össze vele.

3. Mossuk le a kacsáról a sót, majd törölgessük szárazra papírtörlővel.

4. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen közepesen alacsony hőmérsékletűre.

5. Szórjuk meg a kacsát a kínai ötfűszer-keverékkel, majd grillezzük, először a bőrös felével lefelé ropogósra és aranybarnára körülbelül 8 perc alatt. Utána fordítsuk meg a melleket és ízlés szerint süssük további 4-5 percig. Tegyük át egy tányérra, fedjük le és tegyük félre meleg helyre további 5 percre.

6. A mártás készítéséhez keverjük össze a hoiszinmártást, a szójaszószt, a fokhagymát és a gyömbért egy közepes mártásos tálban.

7. A kacsahúst vastagon szeleteljük fel és tálaljuk forrón a hoiszinmártással és az uborkasalátával.

A kínai keverék olyan fűszerekből áll, melyek öt alapízt jelenítenek meg, édes, savanyú, keserű, csípős és sós. Sok különböző változata létezik, de a legtöbb tartalmaz csillagánizst, szegfűszeget, fahéjat és édesköményt.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Kacsa hoisinmártással és uborkasalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1135 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Kacsa hoisinmártással és uborkasalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
tippek, fortélyok