Füstölt paprikás csirke spanyol rizzsel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Füstölt paprikás csirke spanyol rizzsel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150 dkg-os, darabolt csirke
A csirkéhez:
1 evőkanál füstölt pirospaprika
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A locsoláshoz:
szükség szerint extraszűz olívaolaj
A spanyol rizshez:
30 dkg rövid szemű rizs
3 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
5 ⅔ dl csirkealaplé
1 csipet sáfrány
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej cikkekre vágott lilahagyma
2 db cikkekre vágott paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint citromkarika

Elkészítés:

1. A csirke készítéséhez keverjük össze az olajat, a citromlevet, a paprikát és a fokhagymát egy közepes tálban. Tegyük bele a csirkedarabokat, sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg benne, hogy egyenletesen bevonja. Fedjük le és tegyük legalább 2 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe.

2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt közepes hőfokúra, valamint egy sütőlapot is szintén közepesen melegre.

3. A spanyol rizs készítéséhez grillezzük a kaliforniai paprikát, amíg a bőre megfeketedik és felhólyagosodik. Tegyük át egy mély tálba, fedjük le celofánnal és hagyjuk kissé kihűlni.

4. Grillezzük a chorizót időnként megforgatva 3-4 percig, amíg kissé megszenesedik. Vágjuk karikára és tegyük félre. Kenjük meg a paradicsomot és a hagymát olajjal és süssük őket a sütőlapon, amíg megpuhulnak és arany-barnára sülnek, oldalanként 1-2 percig. Rövid ideig süssük a csilit is, amíg kissé megbarnul.

5. Hámozzuk meg és magozzuk ki a kaliforniai paprikákat. Húsukat vágjuk hosszanti csíkokra.

6. Melegítsük fel az olajat egy közepes lábasban; közepes láng felett. Tegyük bele a fokhagymát, és pirítsuk 2-3 percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a rizst és a sáfrányt, és kevergessük, hogy a sáfrányos olaj egyenletesen bevonja a rizsszemeket. Tegyük bele a kaliforniai paprikát, a hagymát, a paradicsomot, a chorizót, a csilit valamint az alaplevet, és forraljuk fel. Csökkentsük, a lángot takarékra, fedjük le és főzzük, amíg a rizs megpuhul és az összes folyadékot, felszívja, körülbelül 15-20 percig.

7. Közben grillezzük meg a csirkét, először a bőrös oldalával lefelé, amíg kissé megszenesedik és átsül, oldalanként 5-10 percig. Keverjük a rizshez a petrezselymet, és ízesítsük sóval, borssal.

Forrón tálaljuk a csirkét a rizzsel és citromgerezdekkel.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Füstölt paprikás csirke spanyol rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1625 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Füstölt paprikás csirke spanyol rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
cikkek