Tárkonyos csirke puy lencsével



Elkészítés:
1. A csirke készítéséhez keverjük össze a tárkonyt, az olajat és az ecetet egy tálban.
Tegyük bele a bevagdosott csirkecombokat és forgassuk meg benne. Sózzuk, borsozzuk. Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
2. A lencse készítéséhez hevítsünk olajat egy közepes lábasban közepes lángon. Tegyük bele a szalonnát és a hagymát, és 3-5 perc alatt pirítsuk aranybarnára. Tegyük hozzá a lencsét és az alaplevet és forraljuk fel. Csökkentsük a lángot takarékra, és főzzük tovább, amíg a lencse megpuhul, körülbelül 20 percig.
3. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecu-n vagy a grillsütőn közepes hőfokra.
4. Grillezzük a csirkét, először a bőrös felével lefelé, amíg aranybarnára pirul és átsül, körülbelül 7-8 percig oldalanként.
5. A paradicsomokat kenjük meg az olajjal, és grillezzük, amíg megpuhulnak, 2-3 percig. Adjuk a paradicsomot, a citromlevet és a petrezselymet a lencséhez. Keverjük össze alaposan, majd sózzuk, borsozzuk.
A csirkét forrón tálaljuk, a lencsével körítve.