Jamaicai jerk csirkecombok babos rizzsel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Jamaicai jerk csirkecombok babos rizzsel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A babos rizshez:
40 dkg konzerv, vörös vesebab
2 evőkanál napraforgóolaj
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 ¾ dl víz
2 szál vastagra szeletelt újhagyma
A csirkéhez:
1 evőkanál napraforgóolaj
4 csésze salsa
A jerk ízesítőhöz:
1 evőkanál napraforgóolaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál világos barna cukor
3 szem lila, vágott mogyoróhagyma
1 db kimagozott, finomra vágva chilipaprika
2 teáskanál szárított kakukkfű
2 szál tört újhagyma
1 evőkanál őrölt szegfűbors
½ teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál fehérborecet

Elkészítés:

1. A jerk ízesítő készítéséhez tegyük a mogyoróhagymát, az újhagymát, a csilit, a fokhagymát, a barna cukrot, a szegfűborsot, a kakukkfüvet, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget egy turmixgépbe és keverjük darabos krémmé. Adjuk hozzá az ecetet és az olajat, és dolgozzuk azokkal is simára.

2. A csirke előkészítéséhez a bevagdosott combokat dörzsöljük be alaposan a jerk ízesítővel, a bőr alá és a vágásokba is jusson. Fedjük le és tegyük a hűtőbe 1 órára.

3. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt közepes hőfokra.

4. A babos rizs készítéséhez hevítsünk olajat egy közepes lábasban, közepes lángon. Tegyük bele a rizst és a fokhagymát, és keverjük össze alaposan. Öntsük hozzá a kókusztejet és a vizet és forraljuk fel. Csökkentsük a lángot takarékra, fedjük le és főzzük, amíg a rizs megpuhul és minden folyadékot magába szív, 15-20 percig.

5. A csirkecombokat gyakran forgatva süssük a grillen, amíg kissé megszenesednek és átsülnek, körülbelül 10-15 percig.

A csirkét forrón tálaljuk a babos rizzsel és a salsával.

A jerk fűszerezés Jamaicából származik, és nagyon csípős- és fűszeres száraz vagy nedves pácolást jelent, amit csirke- vagy sertéshúshoz, de más húsfélékhez és halhoz is használnak.

Korianderes-csilis ananászsalsa

Korianderes-csilis ananászsalsa
0.5 db friss, hámozott ananász
1.5 dkg darabolt korianderzöld
2 db kimagozott, finomra vágva piros chilipaprika
2 evőkanál pirított, durvára vágott földimogyoró
2 evőkanál friss zöldcitromlé
1 evőkanál thai halszósz
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál világos, reszelt barna cukor vagy
2 evőkanál reszelt pálmacukor

1. Keverjük össze a kockára vágott ananászt, a koriandert, a csilit és a földimogyorót egy közepes tálban.

2. Egy kis edényben keverjük össze a lime-levet, a halmártást, a pálmacukrot, a gyömbért és az olajat. Kevergessük, amíg a pálmacukor feloldódik.

3. A lime-os keveréket öntsük az ananászhoz és forgassuk át az egészet.

4. Használjuk fel azonnal, vagy légmentesen záródó tartódobozban 2-3 napig tárolhatjuk a hűtőben.

Jamaicai jerk csirkecombok babos rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2388 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Jamaicai jerk csirkecombok babos rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
vegetáriánus ételek