Fokhagymavajas csirke fehérbab pürével

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csirkéhez:
4 db bőrös csirkemellfilé
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál vörösborecet
15 dkg rukkola
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A fehérbab-püréhez:
20 dkg száraz cannellini bab
1 fej negyedekre vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
A fokhagymavajhoz:
6 gerezd finomra vágva fokhagyma
18 dkg lágyított vaj
1 kevés Tabasco-szósz
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A fokhagymavaj készítéséhez tegyük a vajat, a fokhagymát, a petrezselymet és

a tabasco szószt egy keverőtálba, és fakanállal verjük, amíg jól összekeverednek.

2. A csirke előkészítéséhez nyomkodjuk a vajat a csirkemellek bőre alá. Tegyük a melleket egy tányérra, és tegyük hűtőbe egy órára.

3. A fehérbab-püré készítéséhez az előzőleg beáztatott, majd leöblített babot, az alaplevet és a hagymát tegyük közepes lábasba és forraljuk fel. Csökkentsük a lángot és főzzük a babot puhára, körülbelül 50-60 perc alatt. Húzzuk le a tűzről és hagyjuk kissé kihűlni.

4. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen közepes hőfokúra.

5. Kenjük meg a csirkét 2 evőkanál olajjal, ízesítsük sóval, borssal. Először a bőrös felével lefelé helyezzük a grillre. és süssük, amíg arany-barnára pirul és átsül, 5-6 percig oldalanként. Tegyük egy tányérra, fedjük le és tegyük 5 percre meleg helyre.

6. A babot tegyük turmixgépbe és keverjük sima masszává. Utána öntsük vissza a lábasba, sózzuk, borsozzuk és tartsuk melegen.

7. A rukkolát helyezzük közepes, mély tálba. Egy kisebb edényben keverjük össze a borecetet és a mustárt. Fokozatosan adjuk hozzá a megmaradt 2 evőkanál olajat, valamint sózzuk, borsozzuk. Öntsük a rukkolára.

A csirkét forrón tálaljuk a babpürével és a rukkolával.

A cannellini bab fehér színű olasz babfajta, ami megfőzve krémes állagú és diós ízű. Sokfelé kapható, de helyettesíthető fehér vesebabbal vagy más világos babfélével, ha nem jutunk hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Fokhagymavajas csirke fehérbab pürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2620 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Fokhagymavajas csirke fehérbab pürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
könyvek