Grillezett csirkemell kukoricapürével és salsával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 csésze salsa
A csirkéhez:
4 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
3 csésze paradicsom
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt chilipaprika
1 evőkanál friss zöldcitromlé
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A kukoricapüréhez:
4 cső kukorica
6 dkg vaj
4 szál fehér, finomra vágva újhagyma
2 és fél dl víz
1 dl tejszín
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A készítéshez keverjük össze az olajat, a lime-lét, a csilit és a római köményt egy közepes keverőtálban. Tegyük hozzá a csirkét, ízesítsük sóval és borssal, majd keverjük össze alaposan. Fedjük le és tegyük a hűtőbe 2 órára.

2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt közepes hőfokra.

3. A kukoricapüré készítéséhez vágjuk le a szemeket a kukoricacsövekről. Közepes lábasban, közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Tegyük bele az újhagymát és pirítsuk, amíg megpuhul, 2-3 percig. Tegyük hozzá a kukoricát, a vizet és a tejszínt és forraljuk fel. Csökkentsük a lángot alacsonyra, és főzzük tovább, amíg a kukorica megpuhul, a folyadék térfogata pedig felére csökken, 15 percig. Öntsük át turmixgép és dolgozzuk darabos pürévé. Adjuk hozzá a créme fraiche-t, és keverjük el alaposan. Öntsük vissza a lábasba, ízesítsük sóval és fehér borssal és tartsuk melegen.

4. Grillezzük a csirkét először a bőrös felével lefelé, amíg aranybarna lesz és átsül, oldalanként 5-6 percig.

5. Forrón tálaljuk a kukoricapürével és a salsával.

E fogás egészséges és könnyű, akár ebédre, akár vacsorára fogyasztjuk. Zöldsalátával és egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel tálalva önmagában is kiadós étkezés.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Paradicsom- és sültpaprika-salsa

Paradicsom- és sültpaprika-salsa
4 db kockára vágott paradicsom
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 kisebb fej finomra vágva lilahagyma
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 nagy kimagozott, finomra vágva piros chilipaprika
2 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt közepes hőfokra.

2. Tegyük a kaliforniai paprikákat a grillre vagy alá, és időnként megforgatva süssük őket, amíg a bőrük felhólyagosodik és megfeketedik. Tegyük őket egy tálba, fedjük le celofánnal és hagyjuk állni 15 percig, míg kissé kihűl. Hámozzuk meg és magozzuk ki a paprikákat, majd vágjuk finomra.

3. Egy közepes méretű keverőtálban keverjük össze a kaliforniai paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát és a csilit. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat és a petrezselymet és keverjük el ezekkel is. Ízesítsük sóval, borssal.

Azonnal, vagy a készítés napján tálaljuk.

Grillezett csirkemell kukoricapürével és salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3491 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Grillezett csirkemell kukoricapürével és salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
könyvek