Töltött csirkemell ratatouille-jal

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csirkéhez:
25 dkg friss ricotta sajt
4 db bőrös csirkemellfilé
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
60 dkg otthon készített pesto szósz
vagy
60 dkg konzerv pesto szósz
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A ratatoulle-hoz:
2 db hosszúkásra vágott, vastagra szeletelt padlizsán
2 db vastagra szeletelt cukkini
4 db cikkekre vágott paradicsom
3 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirke készítéséhez keverjük össze a ricottát és a petrezselymet egy közepes keverőtálban. Sózzuk, borsozzuk. A keveréket négy részre osztva töltsük azokat a csirkemellek bőre alá. Tegyük őket egy tányérra, fedjük le celofánnal és 1 órára tegyük a hűtőbe.

2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt közepes vagy magas hőfokra, valamint egy sütőlapot közepesen melegre.

3. A ratatouille készítéséhez helyezzük a padlizsánszeleteket egy rácsra, sózzuk meg, és hagyjuk állni 30 percig. A só feleslegét konyhai papírtörlővel töröljük le.

4. Grillezzük a kaliforniai paprikákat, amíg a bőrük felhólyagosodik és megfeketedik. Tegyük át őket egy mély tálba, fedjük le celofánnal és hagyjuk kissé kihűlni.

5. A cukkinit és a padlizsánt locsoljuk meg két evőkanál olajjal, továbbá szórjuk meg sóval, borssal. Grillezzük őket, amíg megpuhulnak és sötét csíkok sülnek rájuk, oldalanként 2-3 percig.

6. A paradicsomokat locsoljuk meg 1 evőkanál olajjal, majd puhulásig grillezzük őket a sütőlapon, 2-3 percig. Tegyük a padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomot egy tányérra és tegyük félre.

7. Hámozzuk meg és magozzuk ki a kaliforniai paprikákat, majd vágjuk őket kockákra. Vágjuk a cukkinit, a padlizsánt és a paradicsomot körülbelül ugyanakkora méretűre, és keverjük őket össze egy közepes keverőtálban.

8. Keverjük össze a vörösborecetet 1 evőkanál olajjal és a fokhagymával egy kisebb edényben. Öntsük a keveréket a zöldségekre. Szórjuk meg a petrezselyemmel és forgassuk alaposan át.

9. A csirkét kenjük meg az olajjal és sózzuk, borsozzuk. Grillezzük a bőrös felével lefelé kezdve, amíg aranybarna lesz és átsül, oldalanként 5-6 percig. Forrón tálaljuk a ratatouille-jal.

Ez a fogás tökéletes könnyű ebéd. Ideális azoknak, akik alacsony szénhidrát tartalmú diétát követnek.
Töltött csirkemell ratatouille-jal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3054 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Töltött csirkemell ratatouille-jal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
pinterest