Marokkói csirke citrommal olívával



Elkészítés:
1. A csirke készítéséhez keverjük össze az olajat, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a római köményt, a kurkumát, a sót, a borsot, valamint a tartósított citromot (gyümölcshús nélkül, finomra vágva), az olívát és a koriander zöldet egy keverőtálban. Tegyük hozzá a csirkét, forgassuk meg benne, és dörzsöljük a pácot a bőre alá és a vágásokba. Fedjük le és hűtőben pihentessük legalább 4 órán vagy egy éjszakán át.
2. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillsütőn közepes hőfokúra.
3. A kuszkusz készítéséhez öntsük a csirkealaplevet egy közepes lábasba és forraljuk föl. Húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a kuszkuszt, fedjük le és tegyük félre 10 percre. Villával kicsit lazítsuk fel a szemeket, majd keverjük bele a vajat. Ízlés szerint sózzuk.
4. Grillezzük a csirkét először a bőrös felével lefelé aranybarnára, oldalanként 7-8 percig, amíg átsül.
5. Forrón tálaljuk a kuszkusszal, és szórjuk meg a megmaradt korianderlevéllel.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.