Marokkói csirke citrommal olívával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marokkói csirke citrommal olívával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csirkéhez:
5 dkg kimagozott, vékonyra szeletelt zöld olívabogyó
1 db szűrt sós citrom
4 db egész csirkecomb
3 evőkanál finomra vágott koriander
½ teáskanál
¼ teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál őrölt kurkuma
2 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál őrölt gyömbér
1 nagyobb fej szeletelt hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
A kuszkuszhoz:
3 ¾ dl csirkealaplé
2 evőkanál vaj
30 dkg kuszkusz
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint korianderlevél

Elkészítés:

1. A csirke készítéséhez keverjük össze az olajat, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a római köményt, a kurkumát, a sót, a borsot, valamint a tartósított citromot (gyümölcshús nélkül, finomra vágva), az olívát és a koriander zöldet egy keverőtálban. Tegyük hozzá a csirkét, forgassuk meg benne, és dörzsöljük a pácot a bőre alá és a vágásokba. Fedjük le és hűtőben pihentessük legalább 4 órán vagy egy éjszakán át.

2. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillsütőn közepes hőfokúra.

3. A kuszkusz készítéséhez öntsük a csirkealaplevet egy közepes lábasba és forraljuk föl. Húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a kuszkuszt, fedjük le és tegyük félre 10 percre. Villával kicsit lazítsuk fel a szemeket, majd keverjük bele a vajat. Ízlés szerint sózzuk.

4. Grillezzük a csirkét először a bőrös felével lefelé aranybarnára, oldalanként 7-8 percig, amíg átsül.

5. Forrón tálaljuk a kuszkusszal, és szórjuk meg a megmaradt korianderlevéllel.

Marokkóban a citromot sóban és saját levében tartósítják. A tartósított citrom készen kapható az észak-afrikai és közel-keleti élelmiszerekre szakosodott boltokban
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Marokkói csirke citrommal olívával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2882 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Marokkói csirke citrommal olívával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
szótár