Kandírozott héjas puszedli

Adag: 2 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál finomra vágott kandírozott gyümölcshéj
2 db felvert tojásfehérje
½ teáskanál citrom kivonat
12 és fél dkg lágy vaj
1 csipet
¼ teáskanál sütőpor
2 evőkanál narancslikőr
15 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. A kandírozott gyümölcshéjat tálba rakjuk, hozzáöntjük a narancslikőrt, és 1 óráig áztatjuk. Leszűrjük, a likőrt félrerakjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

3. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót.

4. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük, majd hozzáadjuk a citromkivonatot. Hozzákeverjük a félretett narancslikőrt, a tojásfehérjét és a száraz adalékot.

5. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 1 cm átmérőjű sima csövet rakunk. Az előkészített sütőlemezekre 4 cm átmérőjű halmokat nyomunk, egymástól 5 cm-re.

6. A tészták közepét kandírozott gyümölcshéjjal díszítjük, és 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. A puszedlit keményedésig hagyjuk a sütőlemezen. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Kandírozott héjas puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 838 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Kandírozott héjas puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
google+