Mogyorós habcsók



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
2. A mogyorót egy tepsiben szétterítjük és 7 perc alatt világos aranyszínűre pirítjuk. A sütő hőmérsékletét 130 fokra (gáztűzhelynél 1-es fokozat) csökkentjük. A kihűlt mogyorót 100 g cukorral robotgépben nagyon finomra őröljük.
3. Egy tálban a tojásfehérjéket, sót kézi mixerrel közepes fordulatszámon habosra keverjük. A mixert magasabb fordulatszámra kapcsoljuk. Óvatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény, fényes habot verünk. Beleforgatjuk a mogyorót.
4. Az előkészített sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. A tésztát 25-35 percig sütjük. A sütőpapírral rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.