Mogyorós habcsók

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mogyorós habcsók
Adag: 2 tepsi (30-35 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg mogyoró
¼ teáskanál

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. A mogyorót egy tepsiben szétterítjük és 7 perc alatt világos aranyszínűre pirítjuk. A sütő hőmérsékletét 130 fokra (gáztűzhelynél 1-es fokozat) csökkentjük. A kihűlt mogyorót 100 g cukorral robotgépben nagyon finomra őröljük.

3. Egy tálban a tojásfehérjéket, sót kézi mixerrel közepes fordulatszámon habosra keverjük. A mixert magasabb fordulatszámra kapcsoljuk. Óvatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény, fényes habot verünk. Beleforgatjuk a mogyorót.

4. Az előkészített sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. A tésztát 25-35 percig sütjük. A sütőpapírral rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Mogyorós habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5659 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mogyorós habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
twitter