Díszes narancsos puszedli

Adag: 3 tepsi (50 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mázhoz:
2 evőkanál narancslekvár
6 dkg durvára tört étcsokoládé
A puszedlihez:
1 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
1 db finomra reszelt, héja narancs
18 dkg blansírozott mandula
1 teáskanál vaníliás cukor
6 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. A mandulát egy tepsiben szétterítjük és 7 perc alatt világos aranyszínűre pirítjuk. A kihűlt mandulát robotgépben nagyon finomra őröljük. A sütő hőmérsékletét 140 fokra (gáztűzhelynél 1-es fokozat) csökkentjük.

3. Egy tálban a tojásfehérjéket, a cukrot és a vaníliás cukrot vízfürdő fölött kézi mixerrel magas fordulatszámon habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancshéjat és a narancslevet. A vízfürdőről levesszük. Beleforgatjuk a mandulát és a zsemlemorzsát.

4. A tésztából teáskanálnyi halmokat pottyantunk az előkészített sütőlemezekre, egymástól 2,5 cm-re, és 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

5. A mázhoz a narancslekvárt egy kis lábasban folyóssá melegítjük, a kihűlt puszedlik tetejére csorgatjuk. A csokoládét tálban, vízfürdő felett felolvasztjuk, és a puszedlik tetejére csorgatjuk.

Vaníliás cukor

Kép nélkül
2 db darabolt vaníliarúd

1. A cukrot befőttesüvegbe öntjük, hozzáadjuk a 2 vagy 3 darabra vágott vaníliát.

2. Az üveget légmentesen lezárjuk. 7-10 napra félrerakjuk.

Az érlelés után finom vaníliaillata lesz a cukornak.

Díszes narancsos puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1687 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Díszes narancsos puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
recepttár