Diós ropogós

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Diós ropogós
Adag: 3 tepsi (35-40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg félbevágott dió
3 db tojás
½ db citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. A diót egy tepsiben szétterítjük és 7 perc alatt világos aranyszínűre pirítjuk. A kihűlt diót 50 g cukorral robotgépben nagyon finomra őröljük.

3. Egy tálban a tojásokat és a maradék cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémesre keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a diót, a citromhéjat és citromlevet.

4. A tésztából púpozott teáskanálnyi halmokat pottyantunk az előkészített sütőlemezekre, egymástól 4 cm-re, és 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Diós ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1649 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Diós ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
tippek, fortélyok