Szicíliai puszedli

Adag: 1 tepsi (12-15 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg blansírozott, pirított őrölt mandula
15 db blansírozott mandula
vagy
15 db félbevágott mandula
1 teáskanál víz
½ teáskanál mandulaaroma
½ teáskanál narancsaroma
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. Az őrölt mandulát és a tojásfehérjéket robotgépben simává keverjük.

3. Egy tálban a vaníliás cukrot, a cukrot, a narancs- és mandulakivonatot összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásos mandulát, lágy tésztát kapunk.

4. A tésztából diónyi golyókat formálunk, és az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 5 cm-re. A golyókat kissé lenyomkodjuk és a közepét 1-1 mandulával díszítjük. Vízzel megkenjük, porcukorral megszórjuk, és 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütőpapírral rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Vaníliás cukor

Kép nélkül
2 db darabolt vaníliarúd

1. A cukrot befőttesüvegbe öntjük, hozzáadjuk a 2 vagy 3 darabra vágott vaníliát.

2. Az üveget légmentesen lezárjuk. 7-10 napra félrerakjuk.

Az érlelés után finom vaníliaillata lesz a cukornak.

Szicíliai puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3815 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Szicíliai puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
tippek, fortélyok